atac terorist kabul

Cinci rachete au fost trase, luni dimineaţa, spre aeroportul din Kabul, potrivit unor oficiali americani. Sistemele de apărare antirachetă instalate la aeroport ar fi interceptat rachetele. Atacul are loc cu mai puţin de 48 de ore înainte ca SUA să finalizeze operaţiunea de retragere a trupelor.

Rezidenţii din Kabul şi presa locală afirmă că, la primele ore ale dimineaţii, s-a auzit o explozie, transmite CNN. Până în acest moment, nu se ştie dacă sunt victime şi nici cine este responsabil.

Incidentul are loc la doar o zi după atacul cu dronă al americanilor asupra unui vehicul ISIS-K, în urma căruia un lider al organizaţiei ar fi murit.

Organizaţia ISIS-K şi-a asumat recentele atacuri cu bombă care au avut loc în apropierea aeroportului din Kabul, în urma cărora au murit până la 170 de persoane, inclusiv 13 soldaţi americani.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a condamnat vehement atacurile din zona aeroportului din Kabul şi a avertizat că armata americană îi va prinde pe vinovaţi.

„Celor care au comis acest atac şi tuturor celor care vor răul Americii, ei trebuie să ştie următorul lucru: noi nu vom ierta, nu vom uita, îi vom căuta şi îi vom face să plătească. Voi apăra interesele noastre şi ale cetăţenilor noşti. Vom riposta cu forţă şi precizie la momentul oportun, în locul în care vom vrea şi când vom vrea”, a avertizat preşedintele SUA.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns