Autostrada Sibiu-Făgăraş va avea un nou acord de mediu

1.397

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere încearcă să obțină un nou acord de mediu pentru autostrada Făgăraș – Sibiu după ce a completat Raportul privind impactul asupra mediului, Studiul de evaluare adecvată și Studiul de evaluare a corpurilor de apă. Decizia ar urma să fie luată astăzi de Agenția pentru Protecția Mediului Brașov în cadrul ședinței Colectivului de Analiză Tehnică.

Licitația pentru proiectarea și construirea Autostrăzii Sibiu – Făgăraș va fi lansată până la finele lunii septembrie, potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă. Amintim că acest tronson de autostradă se află de șase ani în faza revizuirii studiului de fezabilitate.

Contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate a fost semnat cu Consitrans pentru suma de 16,31 de milioane de lei, fără TVA, iar ordinul de începere s-a dat în mai 2015.

În lungime de 68 de kilometri, tronsonul Sibiu – Făgăraș va face parte din Autostrada Sibiu – Brașov,cerută de companii precum Continental, unul dintre cei mari angajatori privați din România.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.