Cele mai căutate școli din Sibiu - Prea mulți elevi, prea puține săli de curs

Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială „Regina Maria” și Colegiul Național „Octavian Goga” sunt cele mai „vânate” școli din Sibiu. Și, fiindcă cererea este extrem de mare, apar dificultăți majore în ceea ce privește spațiile de desfășurare a actului educațional. La două săptămâni distanță de începerea noului an școlar, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) și Primăria Sibiu caută soluții pentru ca toți elevii să participe la ore în sălile de curs.

Într-un raport al IȘJ Sibiu transmis Instituției Prefectului județului Sibiu se arată faptul că în câteva dintre unitățile de învățământ din orașul de pe Cibin există dificultăți majore în ceea ce privește începerea noului an școlar.

„Dificultatea majoră cu care ne confruntam la începerea anului școlar 2021-2022 este lipsa spațiilor de desfășurare a actului educațional atât la antepreșcolar, preșcolar, cât și primar și gimnazial. De aceea este de urgență maximă identificarea de noi spații, cumpărarea  unor terenuri, clădiri în care se pot desfășura activități didactice în condiții optime”, se arată în respectivul raport.

Trei școli din Sibiu la mare căutare

„Iorga”, „Regina Maria” și „Goga” sunt cele trei școli din oraș unde numărul elevilor este extrem de mare comparativ cu numărul sălilor de curs. Pentru ca toți copiii să participe la ore în săli de clasă, este nevoie să se identifice soluții. Inspectorul școlar general, Monica Munteanu, spune că sunt luate două variante în calcul pentru ca toți elevii să vină în bănci din 13 septembrie, și anume lucrul în schimburi sau amplasarea unor construcții mobile.

„Presiunea cea mai mare este în Sibiu, la Școala 6, Școala Regina Maria și Colegiul Goga, unde număr de clase este foarte mare, iar sălile sunt cele existente. Suntem în discuții cu Primăria pentru a găsi soluțiile cele mai bune pentru a participa toți copiii la școală. Avem ca variantă lucrul în schimburi, trebuie să avem o discuție și cu reprezentanții părinților și cu profesorii  Altă variantă ar fi aducerea de spații mobile care se pot monta în cadrul școlilor, avem discuții de a amplasa inclusiv în cadrul Liceului Pedagogic o astfel de construcție mobile  Și acolo e vorba de spațiu puțin vizavi de numărul de clase. Demersuri se fac pentru a putea prelua din această greutate”, a declarat, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, Monica Munteanu, inspector școlar general.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Sa ii puna in schimburi pe copii, ptr ca plozii soferilor de tir, ai doftoriolor si avocatilor de mana a doua care nu au timp sa si-i educe, sa se poata obisnui cu munca pe linia de productie.