adeverinta vaccinare falsa
Sursa Foto - Europafm.ro

Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită autorităților să ia măsuri pentru combaterea fenomenului certificatelor false de vaccinare. „Vaccinarea falsă îți aduce sănătate fictivă și răspunderea în fața legii”, susțin reprezentanții CMR.

Potrivit unui comunicat al CMR, Colegiul „a luat act cu îngrijorare de discuția publică referitoare la existența unor persoane, care ar fi obținut într-un mod fraudulos adeverințe de vaccinare împotriva noului coronavirus, fără a se vaccina în realitate”.

CMR condamnă acțiunile care pot pune în pericol sănătatea publică și solicită autorităților competente să verifice cât mai rapid aceste informații și să ia măsurile legale care se impun. În opinia reprezentanților medicilor, persoanele vinovate trebuie să răspundă mai ales în contextul în care vorbim despre lucruri care vizează sănătatea publică.

De asemenea, CMR consideră că activitățile din cadrul Campaniei Naționale de Vaccinare, precum și lupta împotriva pandemiei de COVID-19, nu pot fi în nici un caz asociate cu aceste situații punctuale.

„Este foarte grav că, în timp ce unii colegi medici, și nu numai, și-au dat viața în încercarea disperată de a lupta împotriva acestei pandemii, uneori cu mâinile goale, în momentul în care avem cel puțin o soluție prezentată la nivel internațional că poate contribui la stoparea acestei pandemii, să auzim de cazuri ale unor oameni ajunși în stare critică în terapie intensivă, și care, deși apăreau că sunt vaccinați, în realitate nu fuseseră”, a declarat Daniel Coriu, președintele CMR.

Biroul Executiv al CMR face un apel la membrii săi ca în cazul în care primesc sau află de astfel de solicitări să se adreseze autorităților.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns