Două cazuri noi de infectare cu tulpina Covid Delta la Sibiu

1.192

Două cazuri noi de infectare cu tulpina Delta a coronavirusului au fost identificate în județul Sibiu. Este vorba despre doi pacienți de 53 și 72 de ani, reveniți din străinătate.

„Vă informăm că în județul Sibiu au fost confirmate 2 cazuri noi de SARS-CoV-2 cu tulpină B.1.617.2 (varianta Delta), la persoane în vârstă de 53 de ani și 72 de ani, revenite în România din Italia, respectiv Franța”, anunță reprezentanții DSP Sibiu.

Simptomele cazurilor au debutat la 2-3 zile după întoarcerea în țară și au necesitat asistență medicală, fiind internate pentru investigații și tratament de specialitate la nivelul Spitalului General C.F. Sibiu, respectiv la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. „Precizăm că ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, cu serul produs de compania Pfizer-BioNTech”, anunță DSP Sibiu.

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a efectuat ancheta epidemiologică, a identificat contacții direcți, apropiați ai cazurilor și a dispus carantinarea acestora.

Cazurile confirmate au avut formă ușoară/medie de boală, fiind declarate vindecate după 14 zile de la testul pozitiv. Nu au apărut cazuri secundare de îmbolnăvire care să prezinte link epidemiologic.

Până la momentul de față au fost expediate 22 de probe în vederea secvențierii, din care 3 au fost confirmate pentru variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.