Elevii din Metiș și Movile încep școala cu toaletă în curte și fără apă curentă

439

Două săptămâni mai sunt până când elevii se vor reîntoarce în bănci. În ultimele luni în care aceștia s-au aflat în vacanță, la nivelul mai multor unități de învățământ din județul Sibiu s-au realizat lucrări de renovare și modernizare. Două dintre școlile din județ au rămas însă în urmă, iar asta fiindcă aici nu există încă apă curentă sau toalete în interior.

Judecând după numărul cazurilor de coronavirus aflat în creștere în România și, deopotrivă, în județul Sibiu, am intrat în valul patru, astfel că, mai mult ca oricând, este important să respectăm recomandările pe care specialiștii le-au subliniat încă de la începutul pandemiei, și anume importanța igienei și a dezinfectării mâinilor. Având în vedere că în 13 septembrie elevii de reîntorc în bănci, este necesar ca aceștia să beneficieze de igienă în spații sanitare.

Două dintre unitățile de învățământ din județul Sibiu au întâmpinat probleme la acest capitol, iar cei care vor avea de suferit sunt elevii. La Școala Primară Metiș nu există apă curentă, iar la Școala Primară Movile toaleta este în curte.

„În 96 de unități de învățământ s-au desfășurat și finalizat lucrări de renovare. În prezent se desfășoară lucrări de amenajare, respectiv renovare în interiorul unităților de învățământ în 39 de instituții cu termene de finalizare în august sau septembrie. Școala Gimnazială Mihăileni are termen de finalizare lucrări în 31 decembrie 2021, fiind vorba despre un proiect al primăriei. În acest caz, elevii de gimnaziu sunt mutați la Școala Primară Metiș, unde nu este apă curentă la grupurile sanitare. Aceste date provin din declarațiile directorilor, fiind preluate la finalul lunii august. În ceea ce privește situațiile neconforme, vorbim despre situații legate de grupurile sanitare și toalete de tip latrină în afara școlii, Metiș și Movile. În rest, nu avem niciun semnal că nu ar exista apă curent în alte școli”, a declarat Monica Munteanu, inspector școlar general IȘJ Sibiu, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de marți.

Monica Munteanu a garantat că se vor face inspecții tematice în școlile din Metiș și Movile pentru a vedea la fața locului care sunt măsurile ce se pot lua pentru ca elevii să vine în siguranță în școli.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.