elevi scoala
FOTO: arhivă

Elevilor majori din şcolile speciale li se va permite să beneficieze de alocaţie până la terminarea studiilor.

Cele două iniţiative ale USR PLUS sunt de sprijinire a elevilor cu nevoi speciale şi de reducere a birocraţiei în cazul alocaţiilor pentru copii. Ambele au primit aviz favorabil cu votul majorităţii, 8 dintre membrii comisiei votând „pentru” şi 4 s-au abţinut.

„Acestea două proiecte se înscriu în linia unei normalităţi pe care ne-o dorim cu toţii: susţinem persoanele cu nevoi speciale şi ne dorim mai puţină birocraţie pentru părinţi. Asigurarea integrării socio-profesionale a persoanelor cu nevoi speciale şi asigurarea calificărilor pentru ca ele să poată să ducă o viaţă cvasi-independentă şi cât mai aproape de normalitate, sunt benefice nu numai pentru persoanele respective şi ci şi pentru societate. La fel, simplificarea procedurilor şi eliminarea cererilor inutile de acte pentru plata alocaţiei de stat pentru copii sunt măsuri menite să reducă birocraţia şi a creşterii eficienţei administraţiei”, spune Claudiu Mureşan, preşedintele comisiei de buget, finanţe din Senat.

În cazul primei iniţiative legislative, părinţii nu vor mai trebui să depună aceleaşi acte la două ghişee diferite, declararea naşterii şi stabilirea dreptului de alocaţie de stat pentru copii urmând să se înregistreze concomitent.

În cazul celei de a doua iniţiative, este vorba despre un ajutor important pentru copiii din învăţământul special, care suferă de grave probleme de sănătate, cauza din care ei sunt încadraţi în şcoală mult mai târziu decât copiii fără aceste probleme. Astfel, în învăţământul special, există copii care împlinesc 18 ani în clasa a şasea sau a şaptea sau a opta etc, moment în care nu li se mai acordă deloc alocaţia de stat pentru copii, scrie Mediafax.

 

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.