rafila

Dacă anul viitor vor mai exista valuri pandemice, nu vor mai reprezenta o problemă de sănătate publică, cel puțin în Europa, spune medicul Alexandru Rafila.

Rafila a spus, marți seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că sfatul său, în cel de-al patrulea val pandemic, este să fie protejate în continuare persoanele vulnerabile sau convinse să se vaccineze dacă nu s-au vaccinat.

Dincolo de discuții, spune medicul, sunt studii foarte serioase care arată că vaccinul previne formele grave și decesul.

„Vor mai fi valuri, 5,6, mai mari, mai mici. Părerea mea este că aceste valuri nu vor mai fi o problemă de sănătate publică, cel puțin în Europa, unde marea majoritate a populației va fi vaccinată sau va fi trecut prin boală. Varianta aceasta, Delta, va produce multe îmbolnăviri și imunizări, deci anul viitor chiar dacă vor mai exista niște valuri, ele nu vor pune probleme din punct de vedere al sănătății, cel puțin în Europa”, declară Rafila.

În plus, problemele de natură economică și cele de natură socială vor fi așa de mari încât lumea va uita de aceste valuri.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.