Scriitorul care vorbea despre social media și cumpărături online în 1976

410

Sir Arthur C. Clarke, inventatorul şi scriitorul de SF, vorbea în anul 1976 despre social media, mesaje instant, dar și despre cumpărături online, într-o perioadă în care calculatoarele încă erau un mister nedeslușit.

Sir Arthur C. Clarke a acordat, în anul 1976, un interviu, la o conferinţă organizată de AT&T şi MIT cu privire la tehnologie şi futurism, în care vorbea despre viitor. Recent, această filmare s-a viralizat pe platformele social media.

Acesta descrie numeroase lucruri pe care acum le considerăm normale:mesageria text, cărţile electronice şi cumpărăturile online sau declinul treptat al ziarelor tipărite.

Sigur, a şi greşit cu unele lucruri (sau acestea nu au devenit realitate încă). Clarke credea, de exemplu, că în viitor întreaga lume va adopta acelaşi fus orar şi că va dispărea naveta către locul de muncă.
Clarke nu a fost doar un autor faimos, ci şi un inventator genial.

În 1945, el a dezvoltat de unul singur conceptul sateliţilor de comunicaţii, cu decenii înainte ca aceştia să devină realitate.

Clarke a fost şi un explorator subacvatic pasionat şi a descoperit ruinele Templului Koneswaram din Sri Lanka în timpul unei scufundări.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.