USR PLUS anunță că nu va participa la ședința de guvern

274

Dan Barna şi Dacian Cioloş, co-preşedinţii USR PLUS, au anuțat cu o oră înainte de reluarea ședinței de Guvern suspendată de dimineață, că nu vor participa. Aceștia convoacă ședința Coaliției după scandalul legat de programul „Anghel Saligny”.

Miza scandalului din coaliţie o reprezintă fonduri de 50 de miliarde de lei pe care pemierul Cîţu vrea să le aloca primarilor pentru dezvoltare locală.

UPDATE: Şedinţa merge înainte, chiar şi fără prezenţa miniştrilor USR PLUS.

UPDATE 18:30 Şedinţa se va ţine la ora 19:00 fără prezenţa miniştrilor USR PLUS

Şedinţa de Guvern va avea loc potrivit programului anunţat”, au transmis reprezentanţii Executivului.

Şedinţa a fost suspendată miercuri la prânz. Conform unor surse din Guvern, motivul suspendării îl reprezintă intenţia premierului Florin Cîţu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară aprobarea programului „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei.

USR PLUS boicotează şedinţa de GUVERN

Am decis să nu participăm în această seară la şedinţa de Guvern de la ora 19.00 şi să convocăm mâine dimineaţă la ora 10.00 o şedinţă a coaliţiei”, a declarat Dan Barna.

Conform acestuia, programul „Anghel Saligny” trebuie aprobat în coaliţie.

„Această coaliţie conduce Guvernul şi are o majoritate în Parlament pentru a face politici publice. PNDL 3 nu este un porgram egal cu steagul judeţul Covasna, celălalt subiect de pe lista suplimentară de şedinţă de astăzi. Un program în care vorbim de 50 de miliarde din avuţia României amanetată pentru un număr de ani în faţă este un program care are nevoie de un acord politic în cadrul coaliţei”, a mai spus Barna.

Dacian Cioloş a anunţat că dacă şedinţa de Guvern de miercuri va avea loc fără miniştrii USRPLUS va fi convocată o şedinţă a Biroului Naţional al formaţiunii.

„Vom avea o şedinţă a Biroului Naţional dacă premierul decide să ţină şedinţa de Guvern fără miniştrii USRPLUS. Asta înseamnă că ţine o şedinţă de Guvern cu participarea a două partide din coaliţie, pentru că acest Guvern e format din trei partide, nu e un Guvern pe persoană fizică. Dacă o face, noi vom avea o şedinţă a Biroului Naţional în această seară, în care vom decide care e mandatul cu care mergem mâine la coaliţie”, a adăugat Cioloş.

Ce este programul „Anghel Saligny”

Miza scandalului din coaliţie o reprezintă fonduri de 50 de miliarde de lei pe care pemierul Cîţu vrea să le aloca primarilor pentru dezvoltare locală. Noul program de investiţii, care se va derula după modelul PNDL, va acorda finanţări pentru proiecte de infrastructură rutieră, de apă şi canal şi de extindere a reţelelor de gaz.

Proiectul ar urma să se întindă pe 7 ani.

Forma actuală este suţinută de Ciţu, dar este considerată un viitor eşec de USR PLUS

„ În forma susţinută de premierul Cîţu, PNDL 3 este însă o hoţie. Este programul becurilor de 1.800 de euro şi a toaletelor din Teleorman de 80.000 de euro. Programul celor 44,5 miliarde de lei scurşi în buzunarele baronilor. Dezvoltarea României nu se poate face cu programele de îmbogăţit baronii locali, moştenite de la Liviu Dragnea. Dezvoltarea României se va face cu PNRR, un program de ţară de 30 miliarde de euro de care vor beneficia toate localităţile, toţi primarii, indiferent de culoarea politică”, a descris deputatul USR PLUS Bogdan Rodeanu planul.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.