bogdan trif, psd sibiu - "tribul usr-pnl dă foc țării"

După ce premierul României habar n-avea cât costă o pâine, iar ministrul de Finanțe nu știa cât este salariul minim pe economie – lucruri inacceptabile pentru astfel de demnități pentru că, orice măsuri economice iei, trebuie să pleci de la coșul minim, astfel încât să te asiguri că oamenii cu venit minim pot să trăiască –, ministrul Muncii refuză să pună în aplicare legile de dublare a alocațiilor și mărire a pensiilor, legi votate în Parlament, promulgate de președinte și publicate în Monitorul Oficial al României.

După ce ministrul Energiei a liberalizat prețul energiei în interesul companiilor străine și în detrimentul românilor, prețul a crescut enorm, în timp ce veniturile românilor au fost înghețate.

După ce ministrul Economiei a luat doar măsuri de distrugere a firmelor cu capital românesc, după ce ministrul Agriculturii i-a abandonat efectiv pe producătorii agricoli și pe crescătorii de animale autohtoni, premierul l-a dat afară pe ministrul Justiției pentru că “se opune modernizării României” prin blocarea programului PNDL 3, denumit acum “Anghel Saligny”, program conceput și implementat de PSD. Cu alte cuvinte, PNL recunoaște munca și rezultatele PSD-ului și este dispus chiar să-i sacrifice pe cei de la USR pentru continuarea acestui program.

USR, care a intrat la guvernare în urma acțiunii “Fără penali în funcții publice”, a ajuns, de dragul ciolanului, să stea la masă cu un premier penal. Dan Barna a ajuns chiar să declare public, într-o emisiune TV, că fenomenul corupției este ceva periferic și o temă falsă. Mai mult, tăierea pensiilor speciale a rămas o simplă minciună, prin care USR a amăgit o parte din electorat. În calitate de deputat, i-am adresat o interpelare domnului vicepremier Barna (înregistrată cu nr. 1187A/20.04.2021), pe această temă, iar răspunsul acestuia a fost că s-au tăiat doar pensiile speciale ale parlamentarilor (proiect de lege inițiat de PSD și votat în Parlament de toate partidele, cu excepția UDMR). În rest, nimic concret, după cum puteți citi în răspunsul publicat pe site-ul Camerei Deputaților, la adresa http://www.cdep.ro/interpel/2021/r1187A.pdf

La toate aceste nenorociri marca PNL-USR, se adaugă împrumutul de 55 de miliarde de euro făcut de guvernul PNL-USR într-un timp atât de scurt, care va apăsa greu pe umerii românilor mulți ani de acum încolo, prin plata unor dobânzi uriașe.

Dacă USR vrea ca premierul penal Cîțu să plece imediat de la guvernare, are o variantă extrem de simplă și rapidă: demisia în bloc a miniștrilor USR, care are drept consecință căderea Guvernului, așa cum prevede Constituția României. Și ar mai fi o variantă: să semneze moțiunea PSD de demitere a Guvernului.

Avem și o satisfacție, ce-i drept, amară: acum, când s-au certat, USR și PNL dau sută la sută dreptate tuturor celor spuse de PSD referitoare la incompetența miniștrilor, precum și la șantajul și hoțiile practicate de partenerii de guvernare.

Concluzia e clară: Guvernarea PNL-USR a fost un dezastru pentru români și România! Acest trib pus pe jaf și distrugere trebuie să plece!

P.S.: Două întrebări pentru acei sibieni care au votat PNL sau USR:

Vă place actuala guvernare?

Trăiți mai bine?

 

Ultima oră

Comentariul meu