1 dacia fabrica

Fabrica Dacia oprește activitatea pentru cinci zile, la uzina din Mioveni, începând de joi. Întreruperile repetate de la începutul anului până acum afectează producția cu aproximativ 1.400 de mașini pe zi, a declarat Viorel Ungureanu, lider de sindicat.

Fiecare zi în care nu există producție la uzina Dacia înseamnă o pierdere de aproximativ 1.400 de mașini, a spus, pentru Aleph News, Ungureanu.

Industria auto este ținută în loc de criza unor componente electronice care se produc în Asia.

Mai mulți producători de mașini, printre care și Dacia, sunt nevoiți să oprească activitatea pentru că nu primesc la timp aceste piese.

De joi, și fabrica de la Mioveni oprește activitatea timp de 5 zile.

„De la începutul anului, activitatea fabricii de la Mioveni a fost oprită de mai multe ori pentru că lipsesc aceste microcipuri. Întreruperile afectează peste jumătate din producție. Acum, angajații uzinei nu vor lucra în zilele de 2, 3, 4, 5 și 10 septembrie. Asta înseamnă, zilnic, o pierdere de aproximativ 1.400 mașini”, a declarat liderul sindicatului Dacia Mioveni.

Fabrica de Vehicule este oprită în totalitate, a mai spus Ungureanu.

Viorel Ungureanu spune că angajații sunt îngrijorați de aceste întreruperi, dar programul este stabilit în funcție de piesele pe care le au la dispoziție.

Aproximativ 11.000 de angajați stau de joi acasă.

Join the Conversation

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. În timpul lui Ceasca NU s-ar fi oprit …PRODUCEA ROMÂNIA TOATE COMPONENTELE = ROMÂNIA ERA INDEPENDENTA ÎN TOATE PRIVINTELE…