Stare de urgență în Polonia. Care este cauza

1.413

Stare de urgență în aproprierea frontierei cu Belarus.

Decizia vine după ce ţara a înregistrat o explozie a aflux de migranţi în ultimele săptămâni la frontiera sa cu Belarusul. Varșovia acuză regimul Aleksandr Lukaşenko că se află în spatele valului de migranţi ce ajung la graniţele UE. Provinciile afectate sunt Podlaskie şi Lubelskie, ambele aflate la graniţa cu Belarus.

Sosirea migranţilor a determinat guvernul polonez să ceară preşedintelui Andrzej Duda să declare stare de urgenţă, relatează Euronews.

Ministrul de interne, Mariusz Kamiński, a declarat că autorităţile locale au susţinut acţiunea care este „în interesul siguranţei cetăţenilor”.

Kamiński a spus că măsurile din starea de urgenţă vor afecta în cea mai mare parte „străinii”, mai degrabă decât locuitorii oraşelor.

Persoanele din zonele aflate în stare de urgenţă vor trebui să aibă permanent la ei documentele de indentitate.

Polonia este una dintre numeroasele naţiuni ale UE care a acuzat Belarusul că a trimis migranţi peste graniţă ca parte a unui „război hibrid” ca răspuns la sancţiuni impuse de UE.

În iulie o anchetă a demostrat că o agenţie de călătorii controlată de dictatorul din Belarus aduce între două şi trei sute de imigranţi pe săptămână din Siria şi Irak. Din Minsk, oamenii sunt transportaţi la graniţele cu UE, scrie Mediafax.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.