street food park 5 1

Primul weekend din această toamnă readuce Sibiul la viață. O mulțime de evenimente au loc de vineri până duminică, iar sibienii sunt invitați să ia parte la ele. Sibiul de Odinioară este cap de afiș, acolo unde sunteți așteptați să gustați cele mai alese bucate, să vă relaxați ascultând muzică, iar cei mici să se distreze în mini parcul de distracție. Tot în acest sfârșit de săptămână cele mai tari filme se văd la Astra Film Festival, iar dacă aveți chef de o petrecere pe cinste, sunteți așteptați la fenomenul Backyard.

[fvplayer id=”155″]Cu atât de multe evenimente, pare greu de ales la care să luăm parte. Cert este că weekendul e lung și vom avea timp să ne facem vreme pentru fiecare în parte. E musai să mergeți în Parcul Tineretului, la Sibiul de Odinioară, dar și la Astra Film Festival în Muzeul în aer liber. Backyard aduce noi surprize și trebuie bifat în calendar, iar la CineGold vedeți cele mai noi producții cinematografice. Festivalul Internațional „George Enescu” aduce la Sibiu artiști de văzut într-o viață, iar Târgul Olarilor îi prezintă pe cei mai iscusiți meșteri din țară.

Deci, v-ați decis? Mai jos aveți programul fiecărui eveniment în parte!

Sibiul de Odinioară

 

În Parcul Tineretului din Sibiu se desfășoară cea de-a opta ediție a festivalului „Sibiul de Odinioară”. Evenimentul devenit deja unul tradițional în capitala județului, ne readuce și în acest an aminte de atmosfera de altădată. În 3 septembrie sunteți invitați să fredonați piesele uneia din cele mai celebre trupe a anilor 90 în România: N&D. În aceeași zi, Geo da Silva ne va readuce aminte de cum ne distram în discotecile de pe Litoral la începutul anilor 90. Sâmbătă, 4 septembrie, este rândul celebrului Vali Bărbulescu să ne ducă într-o călătorie disco la „retro party” cu muzica ce odinioară a făcut furori pe tot mapamondul. Duminică (5 septembrie), în ultima zi a festivalului, pe scena din parcul Tineretului, vor mixa Marusha N, Mirror djs, DJ Nedelcu și DJ Maverick.

ND

Pe lângă muzică bună, o mulțime de alte surprize vă așteaptă la Sibiul de Odinioară. Gurmanzii sunt invitați să își răsfețe gusturile la „Street Food Park”. Mai multe food truck-uri te așteaptă să guști din preparatele lor, în parcul Tineretului, în perioada 2-5 septembrie. Pentru copii a fost amenajată o zonă de distracție. DETALII DESPRE ÎNTREGUL EVENIMENT AICI. 

Astra Film Festival

A 28-a ediție Astra Film Festival – Festivalul Internațional de Film Documentar de la Sibiu celebrează viața, în toată diversitatea ei, prin cele peste 200 de evenimente cinematografice și are loc în perioada 5-12 septembrie. Lansat în 1993 ca proiect inovator în Europa Centrală și de Est, AFF Sibiu este un eveniment esențial în comunitatea europeană de film documentar, dovedindu-se a fi cel mai important festival de acest gen din România, însumând o cultură și o istorie a cinematografiei documentare de zeci de ani. Ediția din acest an are loc în Muzeul în aer liber și va fi prezentată de Tudor Chirilă. MAI MULTE DETALII AICI

Tudor Chirila2

Petrecere Backyard

Backyard aniversează șapte ani de la prima petrecere. Pentru a celebra acest moment, un super-party va avea loc sâmbătă, iar dress code-ul evenimentului este „all black”. „De la prima petrecere Backyard și până acum ne-ați fost alături la cele mai tari party-uri posibile! Sute de ore de muzică bună, zeci de DJ’s, mii de party people! Vă invităm să petrecem încă o dată împreună la ultimul party al sezonului care coincide cu aniversarea noastră de 2555 de zile de când există Backyard!”, anunță organizatorii. DJ-ii Vladimir și Sebastian promit să facă atmosferă la ultimul party din acest sezon. Detalii despre prețul biletelor, acces și locație, găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului. backyard

Târgul Olarilor

Târgul Olarilor are loc în acest weekend în Piața Mare din Sibiu. Sunteți invitați în zilele de 4 şi 5 septembrie 2021, între orele 9.00-21.00, la întâlnirea cu meşterii olari, care vor expune, spre vânzare, o gamă largă de produse decorative sau utilitare. Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele de olărit, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului, nici muzica tradițională. La târg participă meşteri olari din Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obârşa, Rădăuţi, Braniştea, Vădastra, Baia Mare etc. DETALII AICI.

Targul Olarilor

Festivalul Internațional „George Enescu”

Festivalul Enescu aduce la Sibiu artiști de văzut într-o viață, printre care Camerata Regală și actorul Robert Powell din „Iisus din Nazareth”. Cea de-a treia ediție a Festivalului Enescu la Sibiu debutează vineri, 3 septembrie, fiind anunțate 5 recitaluri și concerte de gală cu unii dintre cei mai mari artiști ai lumii. Publicul meloman din Sibiu are acum ocazia unică să vadă și să asculte pe scena Sălii Thalia recitalurile și concertele excepționale susținute de muzicieni din toate colțurile lumii, într-un eveniment de gală ce dă o nouă dimensiune muzicii clasice. DETALII DESPRE EVENIMENT AICI.  

Festivalul Enescu
Sursa Foto – ziarulmetropolis

CineGold, cele mai noi filme în mall-ul Promenada Sibiu

Sâmbătă și duminică avem nevoie de relaxare. Și cum altfel am putea dacă nu vizionând cele mai noi filme? La CineGold ai parte de producții pentru toate vârstele: comedie, animație, acțiune, horror. Trebuie doar să consulți programul pe www.cinegold.ro. „Pup-o, mă 2”, „A-nnebunit bunica 2”, „Codul Asasinului”, „Patrula Cățelușilor”, „Eliberează-l pe Guy” sunt doar câteva dintre titlurile care rulează în acest weekend. cinegold

În 4 septembrie are loc și prima competiție organizată la Lacul lui Binder. Este vorba despre Binder Lake Triathlon, competiție ce va cuprinde o probă de de natație, ciclism și alergare. Pentru siguranța cicliștilor, circulația rutieră va fi închisă, după cum urmează: între orele 09:30 – 12:30 pe tronsonul Strada Țiglarilor (lacul lui Binder) – Strada Deventer – Strada Tomis (intersecție cu strada Luxemburg).

Universitatea de Artă și Design Cluj–Napoca și Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă expoziția „New Spots on the Wall”. Expoziția va putea fi vizitată gratuit, în foaierul teatrului, zilnic, în perioada 3 septembrie – 1 octombrie, între orele 10:00 – 18:00. DETALII AICI

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă spectacolul „Cenușăreasa. Doar o poveste?” în regia Èvei Lábadi Megyes. Primele reprezentații din acest sezon vor avea loc sâmbătă, 4 septembrie, de la orele 11:00 și 18:00.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns