Colaboratori, cetățeni afgani și studenți cu burse în România evacuați din Afganistan

266

Colaboratori, cetățeni afgani și studenți cu burse în România au fost evacuați din Afganistan, transmite Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Conform unui comunicat al MAE, cei 15 cetăţeni afgani au fost evacuaţi cu succes pe cale terestră şi se află în siguranţă pe teritoriul Pakistanului.

Cetăţenii afgani evacuaţi în acest grup sunt colaboratori ai forţelor armate române, precum şi studenţi cu burse în România şi au fost preluaţi de un reprezentant al Ambasadei României la Islamabad. Ei au fost transportaţi într-o locaţie unde vor rămâne până la definitivarea procedurilor specifice în vederea continuării deplasării către România.

„MAE precizează că şi pentru membrii acestui al doilea grup de cetăţeni afgani evacuaţi astăzi, misiunea diplomatică de la Islamabad a emis vize şi documente care să le asigure tranzitul teritoriului afgan şi accesul pe teritoriul statului pakistanez fiind, de asemenea, întreprinse toate demersurile diplomatice necesare pe lângă autorităţile pakistaneze pentru evacuarea cetăţenilor afgani în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicat.

Sâmbătă, alţi 45 de cetăţeni afgani au fost evacuaţi din Afganistan.

Până în prezent, în urma demersurilor complexe ale Celulei de criză interinstituţionale pentru identificarea celor mai bune soluţii pentru evacuarea cetăţenilor afgani esenţiali pentru România au fost evacuaţi din Afganistan 76 de cetăţeni afgani, care se adaugă celor 49 de cetăţeni români care au dorit să fie repatriaţi, precum şi a 7 cetăţeni ai unor state aliate, scrie Mediafax.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.