Talibanii au lovit și atacat cu gaze lacrimogene un grup de femei afgane care protestau în Kabul

298

Femeile afgane au protestat iar la Kabul pentru a-şi susţine drepturile şi a cere egalitate, justiţie şi democraţie, iar manifestația a degenerat și a dus la scene violente. Mai multe imagini video difuzate de stațiile TV locale au arătat scene haotice la demonstrația desfășurată la Kabul, iar pe rețelele sociale au fost publicate fotografii cu femei care au spus că au fost bătute de talibani.

Scenele violente au avut loc atunci când protestatarele au fost întâmpinate de forţe de securitate ale talibanilor, relatează dpa.

 

Femeile puteau fi văzute tuşind, semn că au fost folosite gaze lacrimogene. Alte manifestante au spus că au fost bătute.

protest kabul
Twitter Zaki Daryabi

 

Cel puţin o femeie a fost rănită, potrivit jurnaliştilor care au distribuit imagini cu o una dintre ele având o rană sângerândă la cap.

„Se pare că protestele civile şi politice nu mai sunt permise”, a scris jurnalistul afgan Zaki Daryabi pe Twitter, postând imagini video ale scenei.

 

Femei afgane au demonstrat în ultimele două zile la Kabul pentru a-şi susţine drepturile şi a cere egalitate, justiţie şi democraţie.

Talibanii au susținut în repetate rânduri că vor respecta drepturile femeilor în conformitate cu interpretarea pe care ei o dau învăţăturilor islamice.

Un lider taliban, Shir Mohammad Abbas Stanekzai, a afirmat marţi la BBC că nu crede că în noul guvern vor intra femei în funcţii înalte, însă aceasta vor avea un rol.

 

Când talibanii s-au aflat la putere în anii 1990, femeile erau obligate să poarte veşminte care să le acopere integral şi nu li se permitea să iasă din casă fără un însoţitor bărbat din familie. În plus, femeile nu aveau voie să meargă la şcoală sau să aibă un loc de muncă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.