Urșii polari au un comportament neștiut. Ce au descoperit cercetătorii

250

O echipă de oamenii de ştiinţă a analizat comportamentul ursului polar după ce s-au lovit de  mai multe mituri. Cercetătorii s-au gândit că trebuie să existe un fundament real în perpetuarea legendei. Astfel, legenda spune că ursul polar poate vâna morse cu ajutorul unor instrumente pe care şi le procură din natură.

 

O echipă de cercetători din Canada, SUA şi Groenlanda şi-au unit forţele pentru a determina dacă urşii polari se folosesc de instrumente atunci când vânează. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că se înâmplă rar, dar este posibil.

 

Din relatările istorice şi alte dovezi palpabile, ei au speculat că un urs polar se ascunde într-un punct înalt şi îşi surprinde prada cu un bloc de gheaţă aruncat în cap. Morsele au devenit principala ţintă pentru că sunt animale greoaie.

Cercetătorii au remarcat relatări independente, dar foarte asemănătoare, despre comportamentul de vânătoare al urşilor polari. Vânătorii inuiţi sunt primii care au descris acestă situaţie inedită acum mai bine de 200 de ani.

 

Din cauza schimbărilor climatice, urşii polari se confruntă cu dificultăţi mari de procurare a hranei. Ei au devenit inventivi pentru a se adapta la realităţile mediului dur în care trăiesc. Foca este principala lor pradă, dar în lipsa ei, morsele sunt o alternativă viabilă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.