Vom purta mască din nou pe stradă dacă incidența cazurilor de Covid-19 va crește

2.051

Din păcate, masca de protecție ar putea deveni din nou obligatorie atât pe stradă, cât și în proximitatea școlilor asta dacă incidența cazurilor de Covid-19 va crește.  Măsura ar putea intra în vigoare din 13 septembrie, atunci când elevii se întorc în bănci.

 

La începutul săptămânii viitoare va avea loc o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență prin care se va decide obligativitatea purtării măștilor de protecție pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ.

 

„Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor.

 

Ca măsură de prevenție și de siguranță sanitară este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea virusului.

 

Suntem pe o pantă ascendentă, astăzi am depășit 1 la mie, deci este necesară această măsură”, spune prefectul Capitalei, Alin Stoica.

 

Potrivit acestuia, măsura va fi dublată de patrularea agenților de poliție în zonă, astfel încât această regulă să fie respectată.

 

„Ne bazăm și pe conformarea voluntară a oamenilor care trebui să înțeleagă că aceasta este o măsură care protejează sănătatea lor și a copiilor lor. Vedem că această nouă tulpină afectează nu doar persoane în vârstă, cum a fost cazul până acum, ci și persoane tinere și copii”, a explicat Stoica.

 

Numărul copiilor internați în spitale cu Covid-19 a crescut în ultimele 24 de ore, de la 84 sâmbătă, la 95 duminică, potrivit noului bilanț de coronavirus. Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punctul de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţul Ilfov – 1,19 şi în Capitală – 1,02.

 

Măsuri suplimentare vor fi introduse după depășirea pragului de 2 la mie, 3 la mie și așa mai departe, spune prefectul.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Itu scrie

    v-ati mutat la Bucuresti? stirea este despre Bucuresti. pe langa ca este vorba doar despre50 m in jurul scolilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.