Un incendiu a izbucnit la acoperișul unei case pe strada Tomis din municipiul Sibiu.

În jurul orei 4:30, pompierii militari ai Detasamentului Sibiu au fost sesizați cu privire la izbucnirea unui incendiu la acoperișul unei case de locuit de pe strada Tomis din municipiul Sibiu.

La locul indicat s-au mobilizat de urgență 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă dintre care o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime precum și un echipaj SMURD.

Familia care se adăpostea în casă s-a autoevacuat înainte de sosirea forțelor.

”A ars acoperișul și planșeul pe o suprafață de aproximativ 40 mp și mai multe cauciucuri care erau depozitate în podul casei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea unui coș de fum deteriorat”, anunța ISU Sibiu.

Măsuri de prevenire

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii militari sibieni vă recomandă să respectați măsurile de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece dintre care amintim:

verificați, curățați și reparați coşurile de fum;

coşurile de fum se vor curăţa periodic, în mod obligatoriu la începutul sezonului rece, verifica și repara, dacă este cazul.

în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se vor da cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;

coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de material necombustibil.

nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

folosiţi soba doar cu uşiţa închisă;

aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;

stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune;

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.