femeie bacau cautare rude
Ana și Marian Mircea, rudele Getei Coman / foto: arhivă personală Geta Coman

Treizeci de ani au trecut de când Geta Coman, o femeie din județul Bacău, nu și-a mai văzut rudele stabilite în județul Sibiu. Sunt treizeci de ani de când femeia a încercat să dea de verișoarele sale, însă fără succes. Într-o vreme, a renunțat la ideea că le va mai vedea vreodată, însă astăzi este încrezătoare că se vor reîntâlni.

UPDATE

La câteva ore de la publicare articolului, Geta Coman a reușit să ia legătura cu verișoarele și nepoții ei. DETALII AICI

Știrea inițială

Geta Coman are 52 de ani și este din comuna Buhoci, județul Bacău. Când era adolescentă, obișnuia să vină deseori în vizită la Sibiu, căci aici locuiau mătușa și verișorii săi, Ana, Rodica, Mioara și Cornel.

Anii au trecut, iar legăturile s-au rupt. După decesul mătușii sale, Geta nu și-a mai văzut verișoarele. Au trecut 30 de ani de atunci, însă femeia mai are speranța că se vor revedea. „Pe timpuri, mătușa mea Maria locuia la Sibiu cu copiii ei. Când eram mică, în copilărie, mergeam mereu în vizită la ei. Îmi aduc aminte cum mă plimbam prin Dumbrava Minunată, așa îi spuneam, sau în Muzeul Brukenthal. Anii au trecut însă, iar legăturile dintre noi s-au rupt. Mătușa mea a murit când eu aveam 15 ani, știu că am fost la ea la înmormântare. Apoi una dintre verișoare s-a măritat. Atunci ne-am văzut ultima oară. Când eu aveam 25 de ani, a murit și mama mea, și am încercat să dau de rude ca să le anunț. Dar nu am mai avut niciun număr de telefon, nici măcar o conexiune. Le-am căutat atât de mult pe atunci…”, povestește Geta Coman.

Geta Coman își dorește nespus de mult să le regăsească. Își aduce aminte că una dintre verișoare se numește Ana Mircea, iar fiul ei, care este cu aproximativ 10 ani mai mic decât Geta, se numește Răzvan. „Am revizuit de curând niște fotografii de la nunta uneia dintre verișoare. Acum o cheamă Ana Mircea, iar soțul ei se numește Marian Mircea. Fiul lor este Răzvan, este cu 10 ani mai tânăr decât mine, să aibă vreo 40 de ani. În copilărie, Anei i se spunea Puia, așa o striga toată lumea. Poate își mai aduc aminte de mine”, spune femeia.

Verișoarele Getei Coman nu locuiau în municipiul Sibiu, ci în apropiere, într-un mic orășel, potrivit femeii. Aceasta are speranța că, prin intermediul sibienilor, își va găsi rudele.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.