94632E85 A274 4246 85AC D6613051C6DA

O femeie din orașul austriac Klagenfurt a găsit într-o biserică un plic cu 10.000 de euro, în urmă cu aproximativ un an.

Plicul era în interiorul unei broșuri aflate într-un teanc de cărți. Acum, femeia a primit o veste cu totul neașteptată.

După ce a găst banii, femeia s-a dus la biroul local de obiecte pierdute și i-a declarat, așa cum prevede legea. Pentru că în tot acest interval proprietarul banilor nu a fost găsit, în ciuda toturor demersurilor făcute, femeia a fost anunțată de biroul în cauză că poate păstra banii și îi este permis să-i utilizeze în scop personal, potrivit Heute.at.

Annemarie Gruber, de la biroul de obiecte pierdute a declarat: „A fost încântată”. Dietmar Podobnig, șeful biroului, a spus că, în Austria, orice persoană care găsește bani sau bunuri cu o valoare mai mare de 10 euro este obligată să declare acest lucru la biroul de obiecte pierdute. În caz contrar, persoana în cauză riscă dosar penal.

De regulă, banii pierduți sunt revendicați la birou în scurt timp, dar în cazul de față proprietarul nu a simțit, probabil, lipsa lor. Potrivit legii, cea care i-a găsit devine noua lor proprietară, scrie Digi24.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns