Bogdan Trif, PSD Sibiu – ”Alegeți produsele românești!”

356

Producătorii agricoli români trebuie susținuți de fiecare dintre noi. De câte ori fac piața, aleg produse crescute în pământ românesc, roade ale muncii agricultorilor din județul nostru.

De obicei îmi fac cumpărăturile din Piața Țărănească din Sibiu, înființată de PSD. Când am fost în piață ultima dată, am ales să cumpăr ardei Capia din Cârța, mere și prune din Slimnic, brânză de burduf și telemea din Mărginimea Sibiului și afine de pădure culese din zona montană a județului nostru. Am stat de vorbă cu mulți dintre producători și m-a bucurat faptul că toți știu că această piață a fost înființată de PSD Sibiu și că liberalii, în frunte cu Daniela Cîmpean, au încercat să o desființeze imediat ce s-au instalat la conducerea Consiliului Județan. Datorită presiunilor puse de producătorii agricoli și de PSD Sibiu, Piața Țărănească există și astăzi.

Producătorii agricoli au, însă, foarte multe reproșuri la adresa guvernării PNL-USR: neplata la timp a subvențiilor, reducerea drastică a sumei de finanțare pentru programul Tomata, eliminarea subvenției pentru lână, la ovine (care era de 2 lei/kg, în timpul guvernării PSD), reducerea ajutorului național tranzitoriu – schema decuplată de producție, de la 328,25 lei/cap de bovină, la doar 5,04 lei/cap de bovină, o adevărată bătaie de joc la adresa crescătorilor de animale.

Fără sprijin real, producătorii locali au fost abandonați de guvernul PNL-USR, în fața invaziei de produse străine, de calitate îndoielnică. Pentru că nu sunt lăsați să-și vândă marfa în supermarket-uri, singura lor șansă, în momentul de față, este ca românii să aleagă să consume produse românești, mult mai gustoase și sănătoase decât cele de import.

Chiar dacă în supermarket-uri poți cumpăra toate produsele din același loc, cred că merită să renunțăm la comoditate și să mergem la piață. Consumând produse ecologice românești, ne protejăm sănătatea și îi sprijinim pe producătorii agricoli locali.

Să nu uite sibienii că PNL-USR a sacrificat producătorii români în perioada de vârf a pandemiei, punând lacăt pe ușile piețelor amenajate în spații închise. În Sibiu a fost închisă, în acea perioadă, Piața din Vasile Aaron, în timp ce supermarket-urile, unde era adevărata aglomerație, au rămas deschise. Aceste piețe au fost redeschise după câteva luni, datorită presiunilor exercitate de către producători, dar și de PSD. În tot acest timp în care piețele au fost închise, oamenii și-au vândut produsele afară, în lapoviță și frig, fără un acoperiș deasupra capului.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.