Capetele de acuzare pentru care sunt cercetați cei opt scandalagii de la mall – În total patru oameni au fost răniți

1.603

Opt dintre scandalagiii implicați în altercația din parcarea mall-ului din Șelimbăr au fost reținuți. Pe numele acestora sunt mai multe capete de acuzare, printre care tentativa de omor. În urma scandalului, patru persoane au fost rănite, printre care și un copil de 12 ani care a fost supus unei operații.

Scandalul a izbucnit pe fondul unor neînțelegeri mai vechi

„În data de 06.09.2021 Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost sesizat de către IPJ Sibiu – Serviciul de Investigații Criminale, cu privire la împrejurarea că in cursul aceleiași zile, în jurul orei 14:00, în parcarea Shopping City Mall din comuna Șelimbăr județul Sibiu, a survenit un conflict între mai multe persoane domiciliate pe raza județului Sibiu, pe fondul unor diferende mai vechi”, transmite prim procurorul Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Patru victime, printre care un minor

În cadrul scandalului, mai multe persoane au suferit vătămări corporale, între care un minor în vârstă de 12 ani – mai multe plăgi tăiate înțepate la nivelul hemotoracelui drept posterior, cu hemopneumotorax consecutiv, leziuni care necesită 25-30 zile de îngrijiri medicale, viața persoanei vătămate fiind pusă în primejdie. Au mai avut nevoie de îngrijiri medicale alte 3 persoane, în altercație fiind folosite obiecte contondente. Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Tentativă de omor, loviri sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice

„A fost dispusă începerea urmăririi penale in rem, efectuarea în continuare a acesteia față de persoane și punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul savârșirii tentativei la infracțiunea de omor, prev. și ped. de art. 32 alin 1 CP rap. la art. 188 alin. 1 și 2 CP și sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe prev. și ped. de art 193 alin 1 și 2 CP și tulburarea ordinii și liniștii publice prev. și ped. de art. 371 CP. La scurt timp organele de poliție au procedat la identificarea suspecților și conducerea acestora la sediul IPJ Sibiu”, informează prim procurorul Ion Veștemean.

Urmare a probatoriului administrat, după audierea persoanelor implicate, prin ordonanţă  procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea unui numar de 8 inculpați.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale și Poliției Municipiului Sibiu – Biroul Ordine Publică. Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale, precum şi o eventuală punere în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.