Ce a declarat Dan Barna după întâlnirea cu Iohannis pe tema crizei de guvern

Dan Barna după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis: „S-a dovedit a fi o întâlnire benignă. Încetați să transformați România într-un stat bananier.”

Liderul USR PLUS s-a declarat dezamăgit, spunând că a fost o întâlnire formală, „benignă”, în care a trecut în revistă istoricul crizei politice și a exprimat poziția formațiunii politice pe care o reprezintă, conform căreia ieșirea din criză se poate realiza foarte rapid, printr-un nou premier propus de președinte sau PNL.

„Cam aici s-a terminat partea de conținut a dialogului pe care l-am avut cu președintele. Nu s-a prezentat vreo soluție, nu s-au analizat scenarii”, a afirmat Barna.

Acesta a adăugat că, între timp, asistă în Parlament la „un abuz asupra democrației fără precedent în istoria României”: „faptul că noua majoritate Cîțu – Ciolacu blochează dreptul la moțiunea de cenzură a unor parlamentari – un lucru despre care Curtea Constituțională a spus în repetate rânduri că este un drept definit explicit, constituțional, care este încălcat în aceste zile – arată că într-adevăr avem în momentul de față o majoritate Cîțu-Ciolacu care ucide prin fiecare neprezentare la ședința Biroului Permanent statului de drept din România”.

Florin Cîțu trebuie să plece, spune Barna, iar moțiunea de cenzură trebuie să ajungă la vot. Acolo „PSD poate să voteze în favoarea lui Florin Cîțu”.

„Lăsați moțiunea de cenzură să se întâmple, încetați să transformați România într-un stat bananier în care majoritatea abuzează”, adaugă liderul USR PLUS, scrie Mediafax.

 

criza de guverndan barnaiohannis
Comentarii (0)
Comentează