74E51DBE 2A38 4E7E 997F B5E493AD0B95

Un bărbat a încercat treacă granița României cu 480.000 de lire sterline.

Banii erau în portbagajul mașinii de lux pe care o conducea. A fost însă prins de polițiștii de frontieră din Giurgiu.

Bărbatul a fost depistat luni la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, când s-a prezentat pentru formalităţi de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară. El se afla la volanul unei mașini de lux înmatriculate în România și era însoțit de un pasager, cetățean turc, în vârstă de 57 de ani.

Polițiștii de frontieră au făcut un control amănunțit asupra mașinii și în portbagaj au fost descoperite mai multe cutii din carton, lipite cu bandă adezivă, în care se aflau mai multe bancnote de lire sterline, în sumă de totală de 483.740 lire sterline, potrivit unui al comunicat Poliției de Frontieră.

Bărbatul a declarat că banii îi aparțin, însă nu poate prezenta documente care să ateste acest fapt, respectiv să justifice proveniența acestora.

Deoarece există suspiciuni cu privire la legalitatea provenienței și destinația banilor, întreaga sumă de bani a fost ridicată în vederea continuării verificărilor, iar în cauză se derulează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.