FOTO: Au început lucrările la noua creșă din Ștrand – Va avea șapte săli de clasă, bucătărie, cabinet medical și spălătorie

1.321

Lucrările noii creșe din cartierul Ștrand din municipiul Sibiu au intrat în linie dreaptă. Construcția este ridicată pe terenul liber de lângă Școala Gimnazială nr. 1 de pe strada Hațegului, investiția ridicându-se la 820.000 de euro. Creșa va fi dotată cu șapte săli de clasă, cu o capacitate de peste o sută de locuri, va avea o bucătărie modern utilată, vestiare pentru personal, un cabinet medical, o spălătorie, o sală multifuncțională și spații administrative. În curtea noii unități școlare vor fi amenajate un loc de joacă și spații verzi.

Cresa noua in Strand 3

S-a dat startul lucrărilor efective la noua creșă din cartierul Ștrand. S-a turnat placa primului nivel și au fost ridicați pilonii de susținere. Noua construcție este edificată pe terenul liber de lângă școala nr. 1 de pe strada Hațegului, având acces de pe strada Sălajului. Clădirea va avea parter și etaj și va oferi spațiu în suprafață de peste 1.600 de metri pătrați pe cele două nivele.

Prin construcția acestei noi creșe vor fi asigurate încă 105 locuri pentru copii cu vârste între 0 și 3 ani. Se vor amenaja 7 săli de clasă cu încălzire în pardoseală, grupuri sanitare și spații de depozitare pentru fiecare grupă, o sală multifuncțională, o bucătărie utiliată, vestiare pentru personal, un cabinet medical, o spălătorie, precum și spații administrative. Cresa noua in Strand 1

Cresa noua in Strand

Acoperișul clădirii va fi construit sub forma unei terase înierbate. Proiectul prevede și instalarea unui sistem de monitorizare video și a unui sistem antiefracție. În curtea creșei vor fi amenajate un loc de joacă și spații verzi.

Valoarea totală a proiectului este de 4.062.580 lei, din care 370.000 de lei reprezintă contribuția proprie a municipiului Sibiu. Termenul de execuție este de 12 luni, creșa urmând să fie gata în vara anului viitor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.