România, pași mari spre digitalizare – Programul e-facturare intră în teste din 15 septembrie

891

Premierul Florin Cîţu a anunțat că programul E-facturare va intra în teste din 15 septembrie şi va fi live din 1 octombrie.

Am spus că din această lună intrăm cu proiectul (E-facturare -n.r.). Înţeleg că avem un demo la care mai umblăm ca să fie apoi prezentat publicului şi înţeleg că paşii următori sunt aşa: cam pe 15 septembrie să intrăm cu progamul în producţie, dar să fie test, şi după aceea să-l avem de la 1 octombrie live”, a spus premierul în cadrul unei şedinţe de lucru pentru implemntarea proiectului.

Acesta susţine că proiectul va ajuta la digitalizarea administraţiei publice, care, în opinia lui, nu mege aşa cum trebuie.

„Este un proiect important, va elimina o mare parte din evaziunea fiscală, face parte din digitalizarea administraţiei publice şi aici trebuie să recunosc că lucrurile nu merg aşa cum trebuie. Anul trecut au fost momente in care am putut să avansăm, dar vedem că ne lovim de tot felul de bariere”, a precizat Florin Cîţu, care le-a cerut celor responsabili să identifice şi apoi să elimine aceste bariere.

El spune că trebuie eliminată imaginea cu dosarele, asociată administraţiei.

Dacă reuşim în această guvernare să digitalizăm 100% modul în care cetăţenii şi agenţii economic lucrează cu administaţia fiscală rezultatele vor fi aprecierea cetăţenilor şi reducerea evaziunii fiscale. Beneficiile e-facturare sunt două: evaziunea fiscală şi uşurinţa cu care agenţii economici lucrează cu statul român. Să eliminăm acea imagine cu dosare şi relaţia să fie mult mai simplă. Lucrurile se mişcă, dar trebuie să accelerăm”, a mai spus prim-ministrul, scrie Mediafax.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.