tatuia baronului Brukenthal a ajuns in Piata Mare Presedintele Iohannis asteptat la dezvelire 3

Statuia baronului Samuel von Brukenthal a fost amplasată în Piața Mare a municipiului Sibiu. În prezent acoperită, statuia urmează să fie dezvelită sâmbătă în prezența președintelui Klaus Iohannis.

tatuia baronului Brukenthal a ajuns in Piata Mare Presedintele Iohannis asteptat la dezvelire

Statuia Baronului Samuel von Brukenthal, făurită de sculptorul Deak Arpad din Oradea, va fi dezvelită în data de 11 septembrie, începând cu ora 12:00, în prezența președintelui Klaus Iohannis. Ceremonia va avea loc în Piața Mare din municipiul Sibiu.

[fvplayer id=”160″]Statuia este realizată din bronz și are trei metri înălțime, iar soclul pe care este așezată are 60 de centimetri. Aceasta a fost deja amplasată la 8,75 metri de clădirea Muzeului Brukenthal și la 18,70 metri față de clădirea Primăriei Sibiu. tatuia baronului Brukenthal a ajuns in Piata Mare Presedintele Iohannis asteptat la dezvelire 2Amplasarea statuii lui Brukenthal este simetrică față de cea existentă, a lui Gheorghe Lazăr, aflată la intrarea în Piața Mare dinspre strada Avram Iancu, fiind orientată cu fața către Piața Mare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns