VIDEO: Declarații sfâșietoare ale mamei băiatului înjunghiat la mall – „S-a rupt sabia în copilul meu. Ne-au atacat cu topoare și ciocane”

Un copil în vârstă de 12 ani a fost înjunghiat, luni, în parcarea mall-ului de la Șelimbăr. Băiatul a fost victima neînțelegerilor dintre două clanuri de romi din Brateiu și Blăjel care s-ar fi certat din cauza locurilor de cerșit din Anglia. Acesta a fost transportat de urgență la spital, imediat după incident, unde a fost operat. Mama acestuia a declarat că medicii i-au scos din torace o lamă de sabie, care s-a rupt în momentul în care a fost atacat.

Imediat după răfuiala de la mall, mai multe persoane au fost duse la audieri, iar altele au ajuns la spital. Băiețelul de 12 ani este una dintre victimele scandalului. Mama acestuia a ajuns și ea la spital unde a stat cu sufletul la gură așteptând să afle detalii despre starea lui de sănătate. Aceasta a povestit atunci cum s-a întâmplat totul și cum au ajuns indivizii să-i atace copilul.

CITEȘTE ȘI: Copilul de 12 ani înjunghiat în răfuiala de la mall, operat de urgență – A avut o lamă de cuțit în torace

„Eu sunt mama la băiatul ăla înjunghiat în spate. Era să-l omoare și pe soțul meu. Au început să bată în mine cinci inși deodată. (…) Am ieșit afară din supermarket fără să știm că ne pândește cineva. Ei atunci dintr-odată în față la magazinul ăla au venit câte patru-cinci inși pe unul. Era numai bărbatul meu, fratele lui și cumnată-mea și copiii noștri. Copilul meu e mai solid puțin. L-a luat ăla, unul pe care îl cheamă Tora, și un fecior de-al lui, nepotul lui Nicu. L-au ținut pe copil și l-au înjunghiat fără să facă copilașul meu nimic. Copilul meu nici n-a vorbit. Copilul meu e în stare gravă. Are un cuțit pus acolo până la coloană. I s-a rupt cuțitul în el.   Pe mine m-au luat femeile, mă țineau, unul cu ciocanul, unul cu toporul, aveau uite așa o sabie. O sabie mai mică s-a rupt în copilul meu. Au venit cu securile”, a spus femeia într-o transmisiune live pe Facebook.

Cercetați pentru trafic de persoane – „Recunosc, mă ține poliția acasă”

Surse judiciare au declarat pentru Ora de Sibiu faptul că unele dintre persoanele implicate în altercație ar fi „certate” cu legea. Se pare că acestea ar fi sub control judiciar fiind cercetate pentru trafic de persoane.

CITEȘTE ȘI: Mărul discordiei dintre romii care s-au bătut la mall – S-au certat pe locurile de cerșit din Anglia

Mama băiatului înjunghiat a recunoscut că ea este una dintre acele persoane și că a făcut toate aceste fărădelegi fiind constrânsă de un cămătar. „Eu sunt acasă de trei ani de zile și acum o să dau toate dovezile pe față. Eu sunt acasă din cauza traficului de persoane. Mă ține poliția acasă. Pentru că i-am spus la Gașpar în felul următor: pe mine nu mă lasă DIICOT-ul să plec din țară să fac bani. El mă provoca și mă punea să mă duc peste tot, să duc oameni, tot, eu am suportat necazul ăsta. Din cauza lui, că îmi zicea ia-l pe ăla, du-l pe ăla, el nu se arăta. Eu am recunoscut. Ei erau cămătari, dacă îți dădeau 100 euro, eu trebuia să îi dau 6.000 de euro înapoi. Îi obliga să meargă la cerșit, mă puneau pe mine să-i aduc. Toți banii pe care îi făceam îi dădeam lui și la ginerele lui Tora din Brateiu. Am doi feciori și două fete. (…) Noi trebuia să facem cum zicea el ca să nu ne omoare. Acuma mai făceam, dar n-am mai putut. Ăștia sunt oameni periculoși din tată în fiu pentru bani”, a spus femeia.

VEZI AICI IMAGINI DE LA ÎNCĂIERAREA ROMILOR

Aceasta spune că în ziua scandalului nu s-a așteptat ca cei din familia „adversă” să-i atace. Ei s-au dus la mall pentru a-și face cumpărăturile, iar când au ieșit, au fost bătuți. Deși totul s-a întâmplat într-o parcare plină de oameni, nicio persoană nu a intervenit. „Am strigat că a murit bărbatul meu, dar m-am uitat mai bine și nu era mort. Toți se uitau la noi ca la o telenovelă”, a mai spus femeia.

În urma celor întâmplate, șase persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile fiind cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

bataiebătaie mallcopil înjunghiatmama copil înjunghiatscandalscandal sibiu
Comentarii (1)
Comentează
  • Eu

    Oricât spirit civic ai avea trebuie sa fi măcar nebun să interviu într-o asemenea altercație!!!! Vezi episodul Brașov…… cu ai în urmă……