Câinii vor căuta în continuare oamenii infectați cu COVID la Aeroport în Sibiu – DSP pune la dispoziție teste rapide gratuite

748

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, joi, prelungirea stării de alertă. Odată cu aceasta, a fost adoptată și prelungirea proiectului pilot derulat la Sibiu prin intermediul căruia câinii antrenați în Centrul Chinologic vor depista persoanele revenite din străinătate, posibil infectate cu coronavirus. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu va pune la dispoziție teste rapide gratuite. De asemenea, zilele următoare va fi lansat proiectul și pe Aeroportul din Cluj.

Proiectul pilot va continua și în următoarele 60 de zile în incinta Aeroportului Internațional Sibiu la terminalul „Sosiri”. Câinii pregătiți de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române să depisteze persoanele infectate cu virusului SARS-CoV-2 vor continua „să mișune” prin aeroport.

„Pe perioada menționată, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internațional Sibiu, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite”, se arată în hotărârea prelungirii stării de alertă.

Teste rapide gratuite

Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate vor fi testate gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

Câini din Sibiu trimiși la Cluj

În perioada următoare va începe derularea proiectului pilot și pe Aeroportul Internațional Cluj.

„Se aprobă, începând cu data de 13.09.2021, derularea unui proiect pilot pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj la terminalul „Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române”, se mai arată în hotărâre.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.