Scandal în Parlament – Plângere penală pentru huliganism și se solicită demisia președintei Senatului

826

Scandal în Parlament – Plângere penală pentru huliganism și se solicită demisia președintei Senatului.

Florin Roman scrie pe Facebook că va depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale. Liberalul îi acuză pe cei din „coaliția toxică USR-AUR”, că l-au blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică să își exercite „mandatul constituțional”. Florin Roman a fost evacuat cu forța de la prezidiu, chestorii trăgând scaunul de sub el.

Florin Roman: „Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliția toxică USR-AUR, care în timpul ședinței plenului reunit, m-au blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituțional!

Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16:00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputaților!

Ultimele două ședințe de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședința!

Solicit demisia președintei Senatului pentru că a încurajat actele de huliganism! Și pentru că a comis un nou abuz constituțional!

Noua alianța toxica USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Românii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!”.

Florin Roman, evacuat cu forța de la prezidiu, chestorii au tras scaunul de sub el

Deputatul PNL Florin Roman, care a fost delegat de Ludovic Orban să-l înlocuiască la prezidiu, a deschis ședința cu propunerea votării ordinii de zi, însă Ionuț Moșteanu, de la USR PLUS, a citit regulamentul, susținând că, în lipsa lui Ludovic Orban, ședința trebuie condusă de Anca Dragu, președinta Senatului, și nu de Florin Roman, care este vicepreședinte la Camera Deputaților.

Florin Roman a refuzat să cedeze microfonul și a continuat să ceară vot pe ordinea de zi, deși au venit chestorii și chiar au tras scaunul de sub el.

Florin Roman a continuat să vobească din picioare, ținându-se la propriu de microfon să nu fie îndepărtat de chestori, cerând votul pe ordinea de zi.

În cele din urmă, Florin Roman a fost îndepărtat de la microfon, și-a luat rucsacul și a plecat de la prezidiu.

Dragu, despre Roman: Efectiv se ținea de microfon

Președintele Senatului, Anca Dragu, spune că nu se aștepta ca vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, să preia conducerea ședinței plenului reunit: „Chiar nu m-am așteptat la o asemenea preluare a puterii. Efectiv se ținea de microfon”, potrivit Mediafax.

„Președintele trebuie să conducă ședința. Eu eram președintele. Dl Roman este vicepreședinte. Chiar nu m-am așteptat la o asemenea preluare a puterii. Este ceva de neimaginat să se întâmple în Parlament. Efectiv se ținea de microfon”, spune Anca Dragu.

Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Roman, căruia Ludovic Orban i-a delegat atribuțiile pentru ședința de joi, a deschis ședința plenului reunit, fără să se consulte cu Anca Dragu.

El a invocat articolul din regulamentul ședințelor comue, care prevede că ședințele sunt conduse prin rotație, scrie Digi24.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.