Dacian Ciolos scaled

Dacian Cioloş a făcut o ofertă celor de la PNL Cluj-Napoca, pentru revenirea la guvernare: „Să facem o propunere de premier”.

În timpul unei dezbateri între candidaţii la şefia USR PLUS, organizată la Cluj-Napoca, Dacian Cioloş a spus că, pentru a avea garanţia că reformele USR PLUS vor fi îndeplinite, propune un premier din partea USR PLUS.

„Dacă avem garanţii şi ne putem lua garanţii că putem face aceste reforme, are sens să rediscutăm de o reintrare la guvernare. Dar asta presupune să ne luăm aceste garanţii. Şi eu vă lansez o idee care poate părea provocatoare. Cred că cea mai bună modalitate prin care să ne asigurăm că, dacă intrăm din nou la guvernare, putem face reforme este – de ce nu? – să propunem celor de la PNL şi UDMR, dacă mergem în continuare împreună, să facem o propunere de premier, care să-şi asume aceste reforme în numele Guvernului”, a spus Cioloş.

Cioloş a spus că nu mai vrea ca USR PLUS să fie „în umbra” PNL şi, „decât să fim un partid umbră al PNL-ului, care face cu noi ce vrea, atunci mai bine ne gândim şi la opoziţie”.

Dacă oferta de premier USR PLUS va prinde, atunci Cioloş spune că ar rămâne de „de împărţit”, şefia Senatului şi Camerei Deputaţilor, despre care dă de înţeles că le-ar ceda PNL-ului. „Este putere de împărţit, Parlamentul: Senatul şi Camera Deputaţilor sunt structuri cu putere, aşa încât poate să existe un echilibru de putere”.

În ceea ce priveşte alegerile anticipate, Cioloş a spus că „sunt o soluţie”, dar această decizie nu depinde de USR PLUS, ci de PSD, iar el consideră că nu trebuie „să ne facem planuri pornind de la propteala numită PSD”, scrie Mediafax.

 

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.