furt bicicleta 1

Doi copii au reușit să fure patru biciclete de pe raza orașului Avrig în doar câteva săptămâni. S-au orientat mai ales către bicicletele care nu erau asigurate, astfel că nu le-a fost deloc greu să plece cu ele. Poliția i-a prins, iar acum sunt cercetați sub supravegherea Parchetului.

„În perioada 19 august – 7 septembrie a.c., la nivelul Poliției Orașului Avrig au fost înregistrate patru sesizări prin care localnici reclamau faptul că bicicletele lor au fost sustrase din scările blocurilor unde domiciliază. În momentul comiterii faptelor, bicicletele nu erau asigurate”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Ca urmare a cercetărilor efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, la data de 8 septembrie, polițiștii avrigeni au identificat doi minori, în vârstă de 12, respectiv 13 ani, domiciliați în Avrig, bănuiți de comiterea faptelor.

Totodată, cu ocazia activităților specifice desfășurate de către polițiști, au fost identificate 4 biciclete, acestea fiind returnate proprietarilor.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Avrig, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

În scopul prevenirii furturilor de biciclete, polițiștii le reamintesc utilizatorilor acestui mijloc de transport măsurile elementare de siguranță pentru a nu deveni victimele celor certați cu legea:

  • Nu vă lăsaţi niciodată bicicleta neasigurată, nici măcar pentru câteva secunde!
  • Parcaţi bicicleta doar în locurile special amenajate!
  • Nu lăsaţi în coşul bicicletei bunuri sau bagaje !
  • Dotaţi-vă bicicleta cu dispozitive antifurt!
  • Este recomandat să utilizaţi întotdeauna două sisteme antifurt pentru asigurarea bicicletei. Unul dintre sistemele de siguranţă trebuie să acopere cadrul, roata din spate şi corpul de care este asigurată bicicleta, iar celălalt sistem trebuie să treacă prin cealaltă roată şi cadrul bicicletei. Prin acest mod se elimină şi riscul de a vă fi sustrase roţile!
  • Corpul fix de care va fi asigurată bicicleta trebuie să fie bine fixat în sol şi suficient de înalt pentru a nu fi smuls ori pentru a nu fi ridicată bicicleta pe deasupra acestuia.
  • Scările de bloc sau alte anexe sunt locurile în care hoţii acţionează adesea.
  • De multe ori, bicicleta este lăsată pe timp de noapte sau pentru perioade mai lungi, asigurată de balustradă, în scara blocului. Modul în care se face accesul în scara blocului, atenţia pe care o acordăm persoanelor străine sau suspecte pe care le vedem în bloc sunt alte elemente care conduc la descurajarea infractorilor si protecţia crescută a bicicletei.
  • Nu cumpăraţi biciclete a căror provenienţă nu poate fi justificată sau al căror preţ este foarte mic. Hoţii vor să vândă imediat bunul sustras. Refuzați astfel de chilipiruri şi în acest mod veți descuraja furturile de biciclete.

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unui furt, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, apelând numărul unic de urgenţe 112!

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu