Peste 60.000 de copii sunt aşteptaţi în băncile şcolilor din judeţul Sibiu

La început de an școlar 2021 – 2022, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu transmite câteva date referitoare debutul acestuia.

Astfel, la nivelul județului Sibiu funcționează 343 unități de învățământ de stat și particular, dintre care 181 cu personalitate juridică și 162 de structuri școlare. Toate unitățile de învățământ din județul Sibiu au autorizație sanitară de funcționare.

Luni, 13.09.2021, cei 61.897 de copii (antepreșcolari, preșcolari și elevi) sunt așteptați la debutul noului an școlar. Și pentru acest an școlar vor fi respectate măsurile privind organizarea activităților în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, emise prin ordin comun de către Ministerul Educației (nr. 5 196 din 03.09.2021) și Ministerul Sănătății (nr. 1 756 din 03.09.2021).

Nu se vor prezenta la cursuri în unitatea de învățământ/instituția de învățământ:

  1. a) cei confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2, aflați în perioada de izolare la domiciliu;
  2. b) cei care sunt declarați contacți direcți cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2 și se află în carantină la domiciliu/carantină instituționalizată;
  3. c) cei care au fost testați și așteaptă rezultatele sau locuiesc cu o persoană care prezintă simptome, care a fost testată și care așteaptă rezultatele.

De asemenea, cursurile se vor desfășura în sistem online, total sau partial, în situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitatea (U.A.T.-ul) în care se află unitatea de învățământ este mai mare de 6/1.000 de locuitori până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

Ținând cont de aceste precizări menționăm că la această oră, datorită incidenței cumulate a îmbolnăvirilor cu Sars-CoV-2 de 6,13 din U.A.T.-ul Șeica Mică, elevii care sunt înscriși la Școala Gimnazială Șeica Mică, începând de luni – 13.09.2021, vor desfășura orele în sistem online, intrând în scenariul 2.

De asemenea, unitățile de învățământ au raportat un număr de 4 cadre didactice și 1 elev depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2, . Conform art.4 din ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, ”dacă starea de sănătate le permite, elevii/studenții/personalul didactic pot continua activitatea didactică în sistem on-line sau vor fi scutiți medical și vor recupera ulterior”.

elevi sibiu
Comentarii (0)
Comentează