Talibanii ar putea instala noul guvern pe 11 septembrie, la 20 de ani de la atacurile teroriste din SUA

456

Guvernul interimar din Afganistan ar putea fi instalat pe 11 septembrie, la 20 de ani de la atacurile teroriste din SUA.

Deliberările au început deja, iar răspunsul final va fi dat în curând, potrivit surselor. ”Ne-am îngrijorat de modul în care suntem tratați de către Departamentul de Stat al SUA. Nu vrem să jenăm SUA, dar este o zi mare și pentru noi. De asemenea, ne simțim jenați când ministrul nostru de interne se află pe lista lor de sancțiuni”, a declarat o sursă talibană.

SUA, preocupate de componența guvernului taliban

Anterior, o pictură murală de la fosta ambasadă a SUA la Kabul a fost acoperită cu o pictură imensă a steagului talibanilor. Potrivit rapoartelor, aceştia au invitat China, Rusia, Iran, Turcia și Qatar la ceremonia inaugurală pentru a deschide calea către noua politică externă a Afganistanului.

Între timp, talibanii vor ca membrii rețelei Haqqani, care a devenit cel mai puternic grup din noul guvern extremist din Afganistan, să fie eliminați de pe lista sancțiunilor SUA, au declarat joi surse pentru CNN-News18.

Cabinetul exclusiv masculin este condus de cofondatorul grupului, Mullah Muhammad Hassan Akhund, care se află și el pe lista sancțiunilor ONU. Ministrul de interne, Sirajuddin Haqqani, este liderul rețelei Haqqani dorit de FBI, considerat ca fiind una dintre cele mai periculoase facțiuni militante din Afganistan. Când talibanii și-au anunțat marți noul guvern interimar, patru membri ai rețelei Haqqani au fost nominalizați ca membri ai cabinetului. Potrivit rapoartelor, se spune că cel puțin cinci membri ai noului cabinet se află pe lista sancțiunilor ONU, scrie observatornews.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.