Cel mai cunoscut traficant de droguri bulgar a fost arestat în Ucraina. În România este condamnat definitiv

648

Un traficant bulgar de droguri pe nume Evelin Banev, zis „Brendo” a fost vizat de o notificare roşie a Interpol şi urmărit inclusiv de România. Dealerul a fost arestat în Ucraina, informează AFP.

 

Evelin Banev, în vârstă de 56 de ani, a fost reţinut pe 7 septembrie în regiunea Kiev, a anunţat Parchetul din Sofia într-un comunicat.

Potrivit presei bulgare, un laborator de droguri şi plante de canabis au fost descoperite în locuinţa sa. Fost luptător, Evelin Banev conduce o grupare infracţională care acţionează mai ales în Marea Britanie, SUA, Elveţia şi Austria. În 2013, a fost condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare în Bulgaria pentru participare la o reţea de spălare de bani.

 

Pedeapsa i-a fost redusă la şase ani de către Curtea Supremă în 2018. În 2017, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în Italia, unde a fost găsit vinovat de aducerea a 40 de tone de cocaină din America Latină între 2004 şi 2007.

video

Este căutat şi de România, unde a fost condamnat definitiv, în 2017, la 10 ani şi 6 luni închisoare pentru că a introdus în aprilie 2012 pe teritoriul ţării noastre peste 51 kg de cocaină. Dar nu şi-a ispăşit niciodată pedeapsa în România, profitând de o punere în libertate, în aşteptarea unei hotărâri a unei instanţe din Bulgaria, pentru a se face nevăzut. Parchetul din Sofia a anunţat că pregăteşte o cerere de extrădare din Ucraina.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.