Două tone de cocaină găsite pe un iaht de lux aflat în largul apelor Marii Britanii

632

Două tone de cocaină au fost confiscate de către agenţia britanică de combatere a criminalităţii de pe un iaht interceptat în largul coastei de sud a Angliei. Valoarea capturii este de aproape 190 de milioane de euro. 

 

Şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 49 de ani – un britanic şi cinci nicaraguani – au fost arestaţi în această operaţiune, desfăşurată joi cu sprijinul poliţiei federale australiene şi a poliţiei britanice de frontieră, a precizat NCA într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

 

În momentul arestării, bărbații se aflau la circa 130 de kilometri de coastă, la bordul unui iaht de lux sub pavilion jamaican, care venea din Caraibe.

 

Drogurile, ascunse în saci negri impermeabili, au fost descoperite în timpul percheziţiei ambarcaţiunii, care a fost escortată până în Marea Britanie. Valoarea de piață a capturii este de 187 de milioane de euro (160 de milioane de lire sterline).

Potrivit NCA, poliţia federală australiană a furnizat, pentru această operaţiune, informaţii strânse ca parte a anchetei „Ironside”, care în iunie a condus la o gigantică represiune la nivel mondial împotriva criminalităţii organizate, datorită infiltrării unei aplicaţii (Anom) folosită pentru schimbul de mesaje codificate între infractori.

„Nu există nicio îndoială că aceste droguri ar fi fost revândute în comunităţile din Marea Britanie (…), alimentând criminalitatea şi suferinţa”, a declarat Matt Horne, director adjunct al NCA, în comunicat.

E hLjdX0AInal
nationalcrimeagency.gov.uk

 

„Confiscarea acestor droguri va împiedica planurile grupului infracţional organizat şi capacitatea sa de a funcţiona”, a adăugat el.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.