Eroul Baegku. Câinele care și-a ținut în viață timp de 40 de ore stăpâna

1.032

Baekgu este primul câine de salvare onorific din Coreea de Sud. El a primit acestă titulatură după ce a jucat un rol esențial în găsirea stăpânei sale, la 40 de ore de la dispariția ei. Povestea lui este cu atât mai impresionantă cu cât, în urmă cu trei ani, stăpâna lui îl salvase după ce fusese abandonat și apoi atacat de un câine mai mare. Este ca și când ne-a recompensat pentru tot, a spus fiica femeii.

Stăpâna lui Baekgu, în vârstă de 90 de ani, care locuiește în Hongseong din Coreea de Sud, fusese dată dispărută în 25 august. Fiica ei, Shim, spusese poliției că nu mai poate lua legătura cu mama ei de ore întregi.

 

Când au verificat imaginile video de pe camerele de supraveghere ale unei ferme din apropiere, polițiștii au văzut-o pe femeie plecând din localitate împreună cu câinele ei alb. A început căutarea ei, femeia fiind găsită abia după 40 de ore, în mijlocul unei plantații de orez, la aproximativ doi kilometri distanță de casă. Bătrâna căzuse într-o zonă umedă, în care orezul creștea înalt și des, astfel că ea nu putea fi văzută, și nu a mai putut să se ridice, scrie CNN.

 

Nu ar fi supraviețuit dacă nu era câinele ei, Baekgu. Câinele i-a rămas alături, în ciuda vremii care se răcise, ținându-i de cald în timpul ploii. Salvatorii au reușit să îi localizeze după ce au detectat temperatura corpului câinelui folosind o dronă cu o cameră de termoviziune.

La 40 de ore de la dispariție, salvatorii au găsit-o pe femeie și au dus-o imediat la un spital din apropiere. Ei au spus că drona nu a putut să o detecteze, deoarece temperatura corpului ei scăzuse și ploua puternic. Femeia a fost tratată pentru hipotermie, iar acum starea ei este stabilă.

 

Luni, Baekgu a primit titlul de primul câine de salvare onorific al țării.

 

În fotografiile de la ceremonie, Baekgu are o ghirlandă de flori în jurul gâtului în timp ce este înconjurat de mai multe persoane.

 

„Baekgu era un câine abandonat, care a devenit parte a familiei noastre după ce l-am salvat de atacurile unui alt câine acum trei ani. Sunt foarte recunoscătoare, pare că prin gestul lui, ne-a răsplătit.”, a spus fiica femeii salvate.

 

În aprilie 2020, Agenția Națională a Pompierilor a adoptat un nou regulament prin care și animalele pot primi titlu onorific ca recompensă pentru rolul important în salvarea vieții oamenilor.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.