Rețea de droguri descoperită de poliția franceză. Doi șoferi de camion români au fost implicați

691

Autoritățile franceze au descoperit o reţea de trafic de canabis între regiunea oraşului Lyon şi Spania. În acestă rețea au fost găsiți implicați și doi şoferi de camion români. Poliția franceză a capturat peste o tonă de droguri, transmite AFP.

Investigaţiile poliţiştilor francezi au descoperit un transport de canabis în camioane care soseau din Spania, ”cu concursul unei echipe din Bordeaux (sud-vest) dedicate în mod specific deschiderii drumului, de la frontiera spaniolă până la zonele de livrare”, a explicat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Ancheta a început în luna mai după reţinerea, în zona metropolitană Lyon, a unui vehicul ce transporta 200 de kilograme de răşină de canabis. Şoferul, care a fost inculpat şi plasat în arest, a recunoscut că a acceptat să transporte drogurile în schimbul sumei de 3.000 de euro.

Ulterior, în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, a fost identificată o semi-remorcă preluată lângă punctul La Jonquera, la frontiera cu Spania, de către ”deschizători” care au escortat-o până la sud de Lyon.

În dimineaţa zilei de 1 iunie, celor doi şoferi români ai acestui camion li s-au alăturat doi traficanţi originari din Lyon pentru a descărca transportul. Cei patru bărbaţi au fost arestaţi ”în plină tranzacţie” la un depozit din regiunea Lyon.

În interiorul camionului, poliţiştii au descoperit ”foarte multe genţi de voiaj” conţinând 1,2 tone răşină de canabis. În autoutilitara condusă de cei doi bărbaţi din Lyon a fost descoperit un rucsac cu 147.000 de euro, adaugă AFP.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.