Proiect de hotărâre depus de consilierii USR PLUS – „Pentru concursuri corecte în administrația sibiană”

527

Consilierii locali USR PLUS au depus un proiect de hotărâre de Consiliu Local care prevede o garanție în plus pentru organizarea de concursuri corecte în administrația din Sibiu. Proiectul prevede semnarea unui protocol de colaborare cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

Proiectul de hotărâre a fost depus de consilierii Diana Mureșan, Ionuț Ghișe, Raul Andrei Apostoiu și Plesciuc Ioan.
„Se prevede folosirea unui modul de extragere automată și aleatorie a subiectelor la concursurile pentru ocuparea funcțiilor publice din cadrul primăriei și serviciilor subordonate. Agenția Națională a Funcționarilor Publici pune la dispoziția autorităților și instituțiilor publice această procedură în mod gratuit. În acest fel, sunt eliminate suspiciunile care pot apărea în selectarea subiectului de examen. Acesta va fi stabilit cu doar 30 de minute înaintea începerii probei scrise a concursului dintr-un set de subiecte”, spune consilierul local Diana Mureșan.

Prin acest proiect, consilierii consideră că vor întări convingerea potențialilor candidați în corectitudinea concursurilor, crescând astfel și gradul de transparență și de încredere a sibienilor în Primăria Municipiului Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.