Start-up-ul Elrond din Sibiu – Capitalizare de piaţă de peste cinci miliarde de dolari

2.626

Elrond Network, compania din Sibiu ce a dezvoltat o nouă tehnologie de blockchain și care a lansat și o monedă digitală (EGLD), a transmis că depăşit pragul unei capitalizări de piaţă de 5 mld. $ în contextul în care preţul unei monede este de aproximativ 270 de dolari.

Creşterea are loc şi în contextul în care Elrond pregăteşte lansarea unei aplicaţii de tip DeFi (i.e. Decentralized finance).

“Bazată pe tehnologia Elrond, care este de 1.000 de ori mai scalabilă şi eficientă decât alte blockchain-uri precum Bitcoin sau Ethereum, platforma Maiar Exchange deschide o nouă cale semnificativ mai eficientă pentru a schimba valoare peer to peer. Oricine va putea tranzacţiona valori şi active digitale, instantaneu şi la costuri neglijabile. Acesta este începutul unei noi ere pentru finanţele digitale,” a declarat, Beniamin Mincu, CEO al Elrond Network, conform unui comunicat al companiei.

Start-up-ul pregăteşte şi lansarea Maiar Launchpad, “o platformă care permite oricui să investească în proiecte strategice din ecosistemul Elrond.” “Maiar Launchpad este un incubator de proiecte care folosesc tehnologie Elrond. Prin aceasta platformă, numărul aplicaţiilor şi produselor din ecosistemul Elrond va creşte în următoarele luni” a adăugat Beniamin Mincu.

Conform Elrond după un an de lansare reţeaua are peste 750.000 de utilizatori, a procesat peste 8 milioane de tranzacţii de plată şi alte tipuri, şi aplicaţia a depăşit o jumătate de milion de utilizatori în mai puţin de 6 luni de la debutul oficial. Compania a anunţat anterior că vrea să ajungă la un miliard de utilizatori.

Compania speră că odată cu lansarea noilor platforme Maiar Exchange şi Maiar Launchpad va urma “un nou val de adopţie la nivel global”, relatează Ziarul Financiar.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.