Victor Hrebengiuc

Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV, pentru trafic de influenţă.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

UPDATE 18:47 Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, a fost luat de poliţişti de acasă şi va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la 3 ani de închisoare.

După decizia Curţii de Apel Bucureşti, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale a pus în aplicare mandatul de executarea a pedepsei cu închisoarea pentru Viorel Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc, în vârstă de 68 de ani, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. El va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Şi Gheorghe Ştefan a fost condamnat, pedeapsa fiind majorată, faţă de fond, de la 3 ani şi 9 luni închisoare la 4 ani şi 6 luni închisoare.

În privinţa Narcisei Clementina Iorga, instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare pe durata unui termen de încercare de 5 ani.

Laura Georgescu, fosta şefă a DNA, a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni de închisoare.

Viorel Hrebenciuc a fost cercetat pentru că, susţineau anchetatorii la momentul trimiterii în judecată, acesta s-a implicat spre a determina funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV – controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. Narcisa Iorga a fost urmărită urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru că i-ar fi sugerat primarului din Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, în ce mod se poate redobândi licenţa şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc. Potrivit DNA, ca urmare a indicaţiilor primite de la Narcisa Iorga, „persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv”. Procurorii anticorupţie susţin că Viorel Hrebenciuc – deputat şi membru al Comitetului Executiv Naţional al PSD -, la cererea lui Gheorghe Ştefan, s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul CNA ca instituţia să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul Giga TV, scrie Mediafax.

Join the Conversation

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. GUZGANUL ROZALIU ,VA FACE 8-9 LUNI ,DUPA CARE IESE SA SE BUCURE DE CEA FURAT 30 DE ANI …..CA-I INTERZISA IN TARA ASTA RECUPERAREA PREJUDICIILOR !