Viorel Hrebenciuc condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă

697

Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV, pentru trafic de influenţă.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

UPDATE 18:47 Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, a fost luat de poliţişti de acasă şi va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la 3 ani de închisoare.

După decizia Curţii de Apel Bucureşti, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale a pus în aplicare mandatul de executarea a pedepsei cu închisoarea pentru Viorel Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc, în vârstă de 68 de ani, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. El va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Şi Gheorghe Ştefan a fost condamnat, pedeapsa fiind majorată, faţă de fond, de la 3 ani şi 9 luni închisoare la 4 ani şi 6 luni închisoare.

În privinţa Narcisei Clementina Iorga, instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare pe durata unui termen de încercare de 5 ani.

Laura Georgescu, fosta şefă a DNA, a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni de închisoare.

Viorel Hrebenciuc a fost cercetat pentru că, susţineau anchetatorii la momentul trimiterii în judecată, acesta s-a implicat spre a determina funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei postului Giga TV – controlat de primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. Narcisa Iorga a fost urmărită urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru că i-ar fi sugerat primarului din Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, în ce mod se poate redobândi licenţa şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc. Potrivit DNA, ca urmare a indicaţiilor primite de la Narcisa Iorga, „persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv”. Procurorii anticorupţie susţin că Viorel Hrebenciuc – deputat şi membru al Comitetului Executiv Naţional al PSD -, la cererea lui Gheorghe Ştefan, s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul CNA ca instituţia să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul Giga TV, scrie Mediafax.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. hop scrie

    GUZGANUL ROZALIU ,VA FACE 8-9 LUNI ,DUPA CARE IESE SA SE BUCURE DE CEA FURAT 30 DE ANI …..CA-I INTERZISA IN TARA ASTA RECUPERAREA PREJUDICIILOR !

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.