Facebook a permis unor vedete să încalce regulile platformei

697

Platforma Facebook a protejat câteva vedete ale cărori postări conțineau violență.

Sistemul ar fi permis ca unele conturi să publice informații false.

Un program al Facebook permite anumitor celebrităţi, politicieni şi internauţi să nu respecte aceleaşi reguli de conținut ca restul utilizatorilor.

Practic, Facebook le permite celebrităților să încalce regulile fără consecințe. Programul se numește XCHECK și a fost inițial dezvoltat ca o măsură de control al calității pentru acțiunile întreprinse împotriva conturilor VIP-urilor.

Se pare că a fost folositor – a protejat personalități publice ale căror postări conțin violență sau alte acțiuni care ar duce în mod normal la sancțiuni pentru utilizatorii obișnuiți.

Facebook a permis, în 2019, vedetei de fotbal Neymar să le arate milioanelor sale de urmăritori fotografii nud ale unei femei care l-a acuzat de viol, înainte de a le şterge.

Grupul ar fi permis, de asemenea, ca unele conturi să publice afirmaţii considerate false de verificatorii de conţinut ai Facebook, inclusiv că vaccinurile ucid, că Hillary Clinton ar fi muşamalizat aşa-zise reţele de pedofilie sau că fostul preşedinte american Donald Trump i-ar fi numit „animale” pe toţi solicitanţii de azil, relatează Aleph News.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.