dulcesa r

Cu siguranță că măcar ați auzit de bunătățile de la Dulcesa R, asta dacă n-ați avut ocazia să le gustați până acum. Sunt delicioase, făcute doar din ingrediente naturale, după rețeta pe care o dorește clientul. Nici design-ul nu este mai prejos, excelând până la cele mai mici detalii. Dar, ceea ce este inedit la Dulcesa R este faptul că pe lângă afacerea cu cele mai bune dulciuri din Sibiu, cei care au pus-o pe picioare, derulează și un program prin care ajută tinerii din centrele de plasament să se integreze în societate.

Întreprindere socială

Dulcesa R este un brand care s-a dezvoltat cu ajutorul fondurilor europene. În cadrul aceluiași proiect, Andrei Stoica, cel care a pus bazele afacerii împreună cu soția sa, s-a angajat că o parte din bani vor fi folosiți pentru activități sociale. A ales să vină în ajutorul tinerilor care nu beneficiază de un start favorabil în viață. ”Tatăl meu a decedat când eu aveam 6 ani și mereu i-am simțit lipsa. Poate din această cauză mi-am dorit mereu să ajut cumva copiii care nu au părinți. Așa am ajuns la această idee și ne-am îndreptat către centrele de plasament și am început cu cel de la Orlat. Este o activitate în parte și autofinanțată, și așa va fi după ce fondurile se vor fi terminat, pentru că îmi doresc să continuăm acest proiect”, spune Andrei Stoica.

Cursuri de dezvoltare personală

Partea socială de la Dulcesa R se îndreaptă către integrarea copiilor din centrele de plasament în societate. Iar pentru niște tineri care nu au un suport emoțional egal cu cel din familie, să îi învețe cineva cum să gestioneze situații și emoții este vital. ”Am pus la punct niște cursuri de formare și dezvoltare personală. Îi învățăm cum să își gestioneze banii, timpul, cum să comunice eficient. Avem cursuri despre cum să gestioneze frica, să învețe să recunoască emoțiile negative, să își cunoască punctele forte și pe cele slabe, să își descopere pasiunile. Am considerat că astfel de cursuri le sunt folositoare, mai ales că acest gen de informații ajung foarte greu la ei, dar le sunt vitale mai departe în viață”, spune Andrei Stoica.

Cursurile se țin cu 8- 12 copii de 2 ori pe lună, iar copiii de la Orlat vin cu rândul la Sibiu la Asociația filantropică Ortodoxă Sibiu, locul în care se întâlnesc.

Administratorul Dulcesa R are și alte planuri pentru tinerii din centrul de la Orlat. ”Acum facem actele pentru ca cei interesați să vină la noi într-un fel de practică. Să vadă cum se lucrează, să facem într-o zi câteva dulciuri pe care să le ducă la centru. Așa poate cineva își va alege meseria de cofetar sau patiser, iar pentru noi ar fi cea mai mare împlinire să știm că am ajutat”, spune Andrei Stoica.dulcesa r 1

Dulciurile Dulcesa R plătesc activitățile sociale

Andrei Stoica spune că nu își dorește să se oprească din a oferi aceste cursuri tinerilor nici când banii din fondurile europene se vor fi terminat. ”Contractul prevede ca 90% din profit să fie reinvestit în activități de tip social. Așa că cei care se delectează cu gusturile Dulcesa R ajută la finanțarea cursurilor pentru acești tineri”.

Iar să mănânci un tort și prăjituri de la Dulcesa R se transformă astfel din experiența dulce într-o acțiune care duce la continuarea programelor pentru tinerii din centre de plasament.

Pentru un vis dulce care poate deveni realitate, datele de contact pentru comenzi sunt:

Facebook https://www.facebook.com/dulcesarsibiu

Site www.dulcesar.ro

Email office@dulcesar.ro

Telefon / Whatsapp – 0752925356

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

 

Comentariul meu

Comentariu