covid certificat

Noi restricţii în România impuse de autorități – Cei care merg la restaurant, nuntă, eveniment sportiv, spectacol sau concert vor trebui să prezinte certificatul care atestă vaccinarea anti-Covid-19, testarea sau trecerea prin boală.

Aplicaţia Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, va fi folosită pentru a verifica codul QR al certificatului verde. Oricine are un telefon Android poate descărca aplicaţia din Google Play.

Hotărârea CNSU care introduce noi restricţii prevede că „dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi verificat de organizator prin aplicaţia mobilă de verificare”.

Şeful DSU, Raed Arafat, a explicat că e simplu de verificat dacă persoana este vaccinată, testată sau a trecut prin boală, pentru că există deja o aplicaţie care poate citi codul QR.

„Există aplicaţie care se descarcă de pe internet şi permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoanei. Aceasta este soluţia pe care o folosesc mai multe ţări europene deja şi este una dintre soluţiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activităţi economice. Nu va fi diferenţă (faţă de aplicaţia folosită în Franţa – n.r.).

A fost o discuţie cu colegii de la STS şi au explicat că aplicaţia este valabilă, poate să fie folosită. Mi se pare că e aceeaşi aplicaţie care o folosesc şi francezii, pentru că e acelaşi concept al certificatului verde şi aplicaţia poate citi orice certificat verde european, nu numai pe cel românesc”, a mai spus Arafat.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns