fc h 2021 august

Apele sunt departe de a se limpezii la FC Hermannstadt. Clubul are o conducere nouă, dar foștii membrii ai Consiliului Director acuză că au fost scoși din schemă nejustificat. Noua conducere vrea să bage echipa în insolvență ca să scape de datoriile acumulate în liga 1.

Consiliul Director al AFC Hermannstadt a luat, la începutul lunii august, în discuție reorganizarea ”activității clubului prin deschiderea procedurii insolvenței în formă generală”, anunță liga2.ro. Patru zile mai târziu, în data de 13 august, Adunarea Generală a AFC Hermannstadt a aprobat inițierea demersurilor ”de deschidere a procedurii insolvenței prin reorganizare a clubului de fotbal”.
Prin această procedură, noua conducere a clubului sibian intenționează să scape de datoriile din trecut, atât la foștii jucători, care acum își caută dreptatea pe la comisii, cât și la terțe persoane fizice și juridice, printre care și mai mulți membri din vechiul Consiliul Director, care între timp au fost… aruncați peste bord!
Noua conducere, pentru că AFC Hermannstadt are o nouă componență a Consiliului Director, cu consilierul local Ciprian Fulea președinte, în vreme ce Claudiu Rotar și Ștefan Băcilă, fostul președinte, respectiv vicepreședinte ai Consiliului Director, sunt acum doar membri ai Adunării Generale.
Membrii Consiliului Director al AFC Hermannstadt, ai noului Consiliu Director au luat în discuție deschiderea ”procedurii insolvenței în formă generală”, propunerea fiind votată în unanimitate, în ședința din 9 august, conform procesului verbal nr. 1016/09.08.2021.
”Se pune în discuție de asemenea necesitatea reorganizării activității clubului prin deschiderea procedurii insolvenței în formă generală, procedura prevăzută de Legea 85/2014 și angajarea unui apărător ales în acest sens. Propunerea a fost votată în unanimitate”, este notat în procesul verbal al ședinței CD, proces verbal semnat de Ciprian Gheorghe Fulea, Ioan Adrian Irimeș, Lucian Băcilă, Claudiu Bucur Rotar și Ștefan Băcilă.
În aceeași ședință, s-a pus în discuție și aprobat în unanimitate primirea de noi membri în AFC Hermannstadt, și anume a lui Fulea, Irimeș, Lucian Băcilă, Nicolae Costin Morar și Elena Mădălina Micu. Asta la punctul 1 de pe ordinea de zi, pentru ca, la punctul 2, să fie notificată retragerea din calitatea de membri ai Consiliului Director a lui Claudiu Rotar, președintele în funcție, și Ștefan Băcilă, vicepreședintele.
”De asemenea, d-nii Rotar Claudiu și Băcilă Ștefan arată că înțeleg să se retragă din calitatea de membri ai Consiliului Director și, de asemenea, să renunțe la funcțiile deținute de aceștia: aceea de președinte, respectiv vicepreședinte”, este notat în procesul verbal nr. 1016/09.08.2021.
Patru zile mai târziu a avut loc o nouă ședință, de data asta a Adunării Generale a AFC Hermannstadt. În care s-a luat act și a fost aprobată noua componență a Consiliului Director și s-a hotărât ”inițierea de acțiuni de recuperare a cotizațiilor restante, precum și inițierea procedurii prevăzute de Legea 85/2014 prin reorganizarea activității clubului și eșalonare a datoriilor”.
În favoarea deschiderii procedurii insolvenței au votat toți cei șapte membri ai Adunării Generale – Fulea, Irimeș, Lucian Băcilă, Ștefan Băcilă, Rotar, Morar și Micu.
Circul a început pe 5 august, când mai mulți membri din Consiliul Director al AFC Hermannstadt au fost puși pe liber pur și simplu.
”Se constată încetată calitatea de membru pentru neplata cotizației mai mult de două luni a numiților Pop Constantin-Ovidiu, Raica Dan, Muller Peter-Thomas, Tekeser Hans-Martin și Wilhelm Albert”, a notat Hotărârea Consiliului Director al AFC Hermannstadt din 5 august.
Procesul verbal nr. 1042/05.08.2021 amintește că Raica, Pop și Muller nu și-ar mai fi plătit cotizațiile în ultimele 31 de luni, în sumă de 93.000 de lei pentru fiecare, iar Wilhelm și Tekeser ar fi avut restanțe de 75.000 lei (25 luni), respectiv 83.000 lei (27 luni).
Ședința Consiliului Director al AFC Hermannstadt din 5 august s-a ținut la Hotel Apollo, iar la ea, fizic, au participat Rotar, Ștefan Băcilă și Wilhelm, Raica și Dan Cosman, cel care este împuternicitul lui Tekeser, alăturându-li-se în online.

S-a ajuns în instanță
Cum era și normal, membrii excluși din Consiliul Director n-au stat cu mâinile-n șolduri și s-au adresat instanței. Aceștia acuză, în primul rând, că decizia Consiliului Director de a-i exclude nu e statutară și conform legii, fiind acceptată varianta minorității, Rotar și Ștefan Băcilă fiind de o parte, iar de cealaltă, Dan Raica, Tekeser – prin Dan Cosman – și Albert Wilhelm.
Primul termen al procesului dintre cei excluși din Consiliul Director și clubul sibian a avut loc în această săptămână, dar a fost dată amânarea până pe 29 septembrie. Citiți continuarea pe liga2.ro.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu