Florin Cîțu – Eu nu văd o restrângere a drepturilor omului dacă se introduce certificatul verde COVID

1.011

Florin Cîțu – Eu nu văd o restrângere a drepturilor omului dacă se introduce certificatul verde COVID.

Declaraţia acestuia a fost făcută în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a afirmat că măsura introducerii certificatului sanitar nu ar trebui să fie adoptată printr-o hotărâre de Guvern, ci printr-o lege votată de Parlament, pe motiv că ar reprezenta „o condiţionare sau limitare a exerciţiului drepturilor sau libertăţilor fundamentale”.

„Eu nu văd o restrângere a drepturilor aici, dar îi las pe specialişti să se pronunţe. Până atunci, vom folosi această metodologie. (…) A fost folosit acest certificat verde în toată Europa, toată vara. Nimeni nu a spus că este o restrângere a unor drepturi. Nu văd de ce ar fi o restrângere a acestor drepturi aici în România. Din contră, sunt trei categorii foarte clare – persoane care sunt vaccinate, persoane care au trecut prin boală sau persoane testate”, a spus Cîţu, la Mureş.

Guvernul va adopta, vineri după-amiază, un act normativ prin care certificatele verzi COVID-19 să devină o condiţie de intrare în orice spaţiu public sau privat, dacă rata de infectare depăşeşte trei cazuri la 1.000 de locuitori.

Florin Cîţu s-a aflat, vineri, la Târgu Mureş pentru a prezenta în faţa Colegiului Director Judeţean al filialei PNL moţiunea „România liberală”, cu care candidează la preşedinţia partidului, scrie Agerpres.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Andrei scrie

    Pai Catu este un slugoi care nu vede nimic altceva decat ordinul stapanilor lui. Mai si minte ca o jigodie incompetenta ce este. Cica „nimeni nu a spus că este o restrângere a unor drepturi”.
    Dar protestele din FIECARE tara impotriva dictaturii covid si a certificatelor ce sunt? Dar zecile de procese in instante europene si internationale, in care sunt acuzate guvernele ca au incalcat drepturile cetatenilor, alea ce sunt? La Nuremberg s-a stabilit clar ca nimeni nu poate fi constrans sa se supuna unui act medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.