Cîțu îi asigură pe toți clienții City Insurance că nu vor avea de suferit. Premierul declară că falimentul face parte din economia de piață

769

După ce Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insuranc a anunțat retragerea de pe piață, prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că falimentul face parte din economia de piaţă, dar este important ca statul să verifice dacă a existat sau nu o fraudă în această situaţie.

 

„Falimentul este parte din capitalism, este parte dintr-o economie de piaţă. Aş vrea să văd dacă falimentul a fost ascuns – aici sunt alte probleme. Dacă cumva situaţia era mai veche şi a fost ascunsă, atunci ar fi o problemă, dar falimentul este parte din economia de piaţă. (…) Există un Fond de Garantare care va asigura că niciun client nu va pierde o poliţă de asigurare. În acelaşi timp, repet, este important, din punctul nostru de vedere, să vedem dacă a fost o fraudă sau nu acolo. Asta e important, din punctul statului de vedere. În rest, trebuie să ne obişnuim ca în economia de piaţă să dea şi faliment companiile, asta este o chestie naturală şi vor apărea altele care vor lua locul”, a afirmat Cîţu.

 

Premierul a menţionat că va analiza raportul de evaluare şi a reamintit că ASF se află în subordinea Parlamentului, iar Comisia de buget-finanţe poate cere explicaţii.

 

„Există un reglementator. Deci, Guvernul tocmai de aceea n-ar trebui să mai intervină, pentru că există un reglementator. Aş vrea să văd exact care a fost evaluarea şi cum de s-a ajuns aici. Eu (…) mă voi asigura că toţi clienţii de la City Insurance nu vor avea de suferit de pe urma acestei situaţii. (…) Vreau să văd exact evaluarea celor de la ASF pe situaţie şi după aceea vom lua o decizie, dar de aceea avem reglementator. Reglementatorul pieţei este cel care are grijă de piaţă”, a declarat Cîţu.

 

Premierul a mai apreciat că falimentul societăţii respective nu va duce la creşterea poliţelor obligatorii de asigurare.

 

„Avem o soluţie la care ne gândim. Este momentul, poate, în acest context ca EximAsig să preia, ne gândim dacă cumva să mergem pe varianta asta, dar încă nu este o soluţie luată”, a spus el.

 

Precizările prim-ministrului vin după ce Autoritatea de Supraveghere a Asigurărilor (ASF) a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance şi a solicitat deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. Ioan scrie

    Nu am nimic cu nimeni dar se aud tot felul de zvonuri cu scumpirile si siasa ia jumate din salar daca nu cresc salariile in privat e vai si amar caci euro tot creste si chiriile la fel.

  2. Ioan scrie

    Mie mie teama ca viitorul nu suna bine facturi mari la curent cu 60 ron sau cu sute de ron sau chiar mai mari am auzit de la tv taxe mari pe munca adica ia jumate din slar care siasa e mic alimentele se scumpesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.