Declarație îngrijorătoare INSP: Dacă o ținem tot așa, la finalul lunii octombrie vom depăși 15.000 de cazuri pe zi

979

Institutului Național de Sănătate Publică reprezentat de Adriana Pistol estimează un scenariu îngrijorător. România ar putea ajunge la peste 15.000 de cazuri de infectare pe zi, la finalul lunii octombrie, dacă oamenii nu se vaccinează și nu respectă regulile anti-COVID.

 

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc sâmbătă.

 

„Undeva la finalul lunii octombrie vom depăși 15.000 de cazuri pe zi dacă o ținem tot așa, ceea ce nu am avut în valurile precedente”, a spus Adriana Pistol.

 

Potrivit reprezentantei Institutului Național de Sănătate Publică, în ultimele șapte zile numărul cazurilor COVID 19 s-a dublat, transmite Mediafax.

 

Este o creștere bruscă explicată prin numărul mic de persoane vaccinate, transmiterea comunitară și nerespectarea măsurilor anti-COVID.

 

Secretar de stat: Spitalele nu se vor închide din cauza COVID 19

Andrei Baciu, secretar de stat al Ministerului Sănătății, a declarat, sâmbătă, că spitalele din România nu se vor închide în timpul valului 4 al pandemiei. Nu vor mai fi spitale COVID și spitale non-COVID, toți pacienții vor primi tratament, a explicat Baciu.

 

Reprezentantul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, a spus că strategia pentru valul 4 al pandemiei stabilește că spitalele vor rămâne deschise, potrivit Mediafax.

 

În primul an al pandemiei, pacienții cu boli cronice au avut dificultăți în a accesa serviciile medicale și pentru a elimina această situație, în vară, Ministerul a lucrat la definirea unei strategii, astfel încât toate spitalele să rămână deschise, a declarat Baciu, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Nu vom mai avea spitale COVID și spitale non-COVID, unitățile vor avea circuite mixte, toți bolnavii din România vor primi tratamentele de care au nevoie, a adăugat Andrei Baciu.

 

Singura excepție se va face în cazul spitalelor de boli infecțioase care vor trata în special pacienți COVID 19.

 

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat, vineri seară, la B1 TV, că în jurul datei de 15 octombrie numărul de cazuri de Covid-19 înregistrate de România ar putea ajunge chiar și la 20.000 pe zi. „Nu putem să neglijăm implementarea unor măsuri pentru că sunt nepopulare”, a spus acesta.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.