242220084 3004386339882205 989545634463027190 n
Facebook/ Ministerul Mediului România

În prezent România deține 62.655 de hectare de păduri virgine şi cvasi-virgine ce sunt incluse în Catalogul naţional aferent, a anunţat, vineri, pe Facebook, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

 

Din totalul identificat, 7.994 de hectare sunt păduri virgine şi 54.661 de hectare sunt încadrate la categoria păduri cvasi-virgine.

Faţă de catalogul de specialitate din luna aprilie 2021, au fost identificate de către gărzile forestiere 5.126 de noi hectare de păduri. Astfel, prin finalizarea „Studiului naţional de identificare a pădurilor virgine și cvasivirgine”, Garda Forestieră Ploieşti a identificat în Argeş şi Prahova o suprafaţă de 3.382 hectare, transmite Agerpres.

2 3
Facebook/ Ministerul Mediului România

 

De asemenea, în catalog au fost introduse și pădurile ce au făcut obiectul unui studiu de identificare avizat, întocmit pentru păduri din raza Ocolului Silvic Băile Herculane, precum şi alte păduri identificate cu ocazia reamenajării, în judeţele Braşov (Ocolul Silvic Pădurile Făgăraşului şi Arpaş), Caraş-Severin (Ocolul Silvic Mehadia), Gorj (Ocolul Silvic Obârşia Lotrului – Voineasa), Sibiu (Ocolul Silvic Arpaş şi Avrig) şi Vâlcea (Ocolul Silvic Buila).

5 1
Facebook/ Ministerul Mediului România

 

În acest moment, Garda Forestieră Suceava a finalizat şi predat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor studiul pentru 806 de hectare, iar alte loturi ce ţin de Gărzile Forestiere Cluj şi Timişoara se află în stadiu de verificare finală.

3 2
Facebook/ Ministerul Mediului România

 

Toate zonele incluse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine beneficiază de o protecţie strictă, iar Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva continuă procesul de identificare a pădurilor şi estimează că acţiunea ar putea fi încheiată până la sfârşitul anului 2021, precizează ministerul de resort.

4 1
Facebook/ Ministerul Mediului România

 

De altfel, ministrul Mediului, Tanczos Barna, declara în luna iulie, la momentul în care și-a argumentat poziția de a nu fi de de acord cu planul Comisiei Europene de protejare a pădurilor, că România are o responsabilitate mare în ceea ce privește supravegherea pădurilor, iar tot acest proces implică costuri mari în a gestiona pădurile bătrâne și virgine, având în vedere că țara noastră are o suprafață mare de pădure.

 

6

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns